Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:55, 3. 2. 2014.

| Društvo

Smanjene plate nadzornim odborima

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
skupstina-januar-2014.jpg
Odbornici izmenili odluku Uprave i Gradskog veća, arhivska fotografija

Nakon žestokih reakcija u javnosti odbornici Skupštine Grada Niša odlučili su da prepolove predložene plate nadzornim odborima javnih preduzeća.

Sa predloženih 35 hiljada za predsednike i 30.000 dinara za članove nadzornih odbora došlo se do suma od 20.000 dinara za predsednika i po 15.000 za članove nadzornih odbora na mesečnom nivou.

Ovo je Južnim vestim potvrdio i zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković, a predsednik Skupštine Grada Mile Ilić rekao je da je o tome postignut dogovor sa svim odborničkim grupama.

Nije precizirano da li će, kako je prvobitno planirano, nadzorni odbori imati pravo na uvećanje ukoliko preduzeće mesečno realizuje planirani program za više od 100 odsto.

Za predsednika i članove predviđen je i fleksibilni deo ukoliko preduzeće na kraju godine ostvari profit. Tada svi u nadzornom odboru dobijaju povišicu od 20 odsto od ukupne sume isplaćenih plata u toj godini.

Podsetimo, prvobitni predlog, koji je usvojilo Gradsko veće predložila je Uprava za komunalne delatnosti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • zorica kostic

    13:21 // 4. 2. 2014.

    Taman da znaju kako treba sakriti sve tragove svojih brljotina. Boze mili sacuvaj nas.

    • Nindža

      21:17 // 4. 2. 2014.

      Niko od njih jos nije odgovarao, jer je novi Zakon o No stupio na snagu pre neki mesec, što očigledno niste obavešteni. A da nekog unapred proglašavate krivim,to je veoma opasno i nezakonito.

  • Nindža

    11:34 // 4. 2. 2014.

    Gospoda koja kritikuju treba da znaju da novi Zakon o NO daje velike nadležnosti ali i odgovornosti članovima NO,tako da mogu recimo da razreše dužnosti direktora JP,a mogu i u zatvor do 10gzaprekrsaj

    • zorica kostic

      13:20 // 4. 2. 2014.

      E da cujemo koji je od njih bilo kada otisao u zatvor, a grdna preduzeca propadose. Unapred bih im trazila da potpisu krivicnu odgovornost ukoliko preduzece propadne, pa ne treba samo na ruckove ici

  • Nindža

    11:27 // 4. 2. 2014.

    Prethodni članovi NO su to mogli da budu i sa osnovnom školom,a sada samo sa 4 i 5g.fakulteta,da su najmanje 3g.bili na rukovodećem položaju i da imaju iskustva ili sertifikat iz oblasti finansija!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: