Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:38, 12. 5. 2020.

| Društvo

Smanjuje se broj novozaraženih u Toplici, za 7 dana 10 pozitivnih

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Prokuplje
Smanjuje se broj novobolelih u Toplici; Foto: Lj. M.

Od početka pandemije, prema zvaničnim podacima Instituta “Batut”, na teritoriji Topličkog okruga registrovano je ukupno 277 pacijenata koji su oboleli od virusa korona, poslednjih 7 dana je 10 novoobolelih, a najveći broj zaraženih je u Prokuplju 135, Kuršumliji 55, Blacu 48 i Žitorađi 39.

Najveći broj novozaraženih u ovom periodu je u Žitorađi, gde su registrovana 4 novoobolela pacijenta, u Prokuplju je broj povećan za 3, Kuršumliji 2 i Blacu 1 registrovan pacijent koji je pozitivan na koronu.

Situacija u gradu je za sada pod kontrolom, ali apelujemo na građane da se i dalje pridržavaju preporuka i mera, pre svega da nose zaštitnu opremu, maske i rukavice, a naročito da se drži socijalno distanciranje i izbegavaju veća okupljanja građana -kažu u prokupačkom Kriznom štabu.

Iako su u prokupačkoj Opštoj bolnici koja pokriva sve četiri opštine u Toplici ranije rekli da je bilo preminulih građana od virusa korona, za sada nema zvaničnih podatka koliko je tačno ljudi umrlo sa teritorije Topličkog okruga.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: