Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:54, 13. 3. 2024.

| Društvo

Smeće i deponije u celom Nišu i okolini i dalje najčešći "prijavi problem"

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Prijavi problem (7)
Ulica Zeke Buljubaše; foto: čitalac

Gomila smeća, divlje deponije i otpad, prvi su komunalni problemi na koje se Nišlije žale putem platforme "Prijavi problem" Južnih vesti. Problem prave i neuređeni, zapušteni trotoari, kao i radovi na vodovodnoj mreži.

Nedostatak kanti za otpatke na autobuskoj stanici u Ulici Čedomira Krstića u Pasi Poljani, prijavljuju meštani i navode da se jedna od najprometnijih stanica i ulica nalazi u đubretu.

Deca tu silaze iz autobusa za školu, svuda je đubre zato što nema nijedne jedine kante. Limenke, flaše i kese od užine su na sve strane - pišu čitaoci.

Prijavi problem Autobusko stajalište u Ulici Čedomira Krstića; foto: čitalac Sličan problem prijavljuju i stanovnici Bubnja i napominju da kontejnera nema ni stajalištu okretnice Bubanj.

Na uglu ulica Zeke Buljubaše i Vinareve građani napominju da se nalazi divlja deponija i napominju da se duž pruge svakodnevno taj otpad povećava. Deponija je problem i meštana Ulice Ledi Pedžet na Panteleju, a građani preko aplikacije Prijavi problem pišu da đubreta ima i na trotoarima.

Prijavljivali smo problem Komunalnoj inspekciji i jednom je problem rešen kada su poslali Medinine kamione i odneli sve, ali se problem nastavlja već dugi niz godina. Odatle izlaze pacovi, a mala deca u ulici ne mogu da se sklone na trotoar ako naiđu kola, niti mogu da se igraju - kažu nezadovoljni građani.

Prijavi problem (6) Ulica Drvarska; foto: čitalac U Drvarskoj ulici u centru Niša takođe se smeće nalazi i na ulici i na trotoaru, dok stanovnici Kopernikove ulice kažu da imaju kontejnere ali da ih komunalni radnici preskaču i ne prazne.

Prijavi problem (4) Selo Supovac kod Niša; foto: čitalac Meštani Supovca kraj Niša takođe pišu da su kontejneri na ulazu u selo sklonjeni, te da se od tada gomila otpad.

Prijavi problem (3) Ulica Gavrila Principa; foto: čitalac Na početku Ulice Gavrila Principa stanovnici tvrde da je vodovodna ekipa intervenisala pre više od 14 dana i prijavljuju problem da je po završetku radova rupa samo zatrpana većom količinom peska.

Zatrpane su stepenice prema ulici, a prilikom svake kiše pesak se spira i raznosi niz ulicu. Otežan prolaz pešacima, a onima koji se teže kreću i potpuno onemogućen. Komunaalni inspektori Opštine Palilula, koja je u neposrednoj blizini su potpuno nezainteresovani za rešavanje problema - prijavljuju građani.

Prijavi problem (5) Ulica Srđana Aleksića; foto: čitalac U Ulici Srđana Aleksića, koja se nekada zvala Save Kovačević, građani prijavljuju da je vodovodna cev pukla pre više od 10 dana i da se sliva kroz dve ulice. Navode da je problem prijavljen i da još uvek nije bilo intervencija. Takođe kažu da je na istom mestu i prošle godine pukla cev.

Kod Kvantaške pijace prema Niškoj Banji, ima razno rastinje koje izlazi kroz ogradu na put i smeta vozačima pri vožnji. Veoma je opasno jer vozači se sklanjaju u unutrašnju traku i može doći do kontakta vozila - još jedan je od prijavljenih problema.

Ćutanje institucija i nadležnih, smatraju građani da je ipak veći problem, od prijavljenih problema.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nesposobnjakovici

    20:47 // 21. 3. 2024.

    Po prijavi na aplikaciji dobio sam sledeci email.
    "Postovani,
    Navedena divlja deponija na putu G.Matijevac-Kamenica mesto zvano
    Mineralna cesmanije nije u redovnom programu JKP Mediane za 2024 god.
    Za uklanjanje pomenute divlje deponije potrebn je nalog Kom.
    Inspekcije,Kom. Policije ili Ministarstva za zastitu zivotne sredine.
    Ljubazno vas molim da se obratite navedenim institucijama.
    pozdrav"

  • Torpedo

    19:32 // 14. 3. 2024.

    Nema fajde od besomucnih slikanja, vlast ne sljivi nikoga i briga ih za probleme. Samo protesti, ne podnose bahatlije pritisak!

  • Sreten Nakic

    14:26 // 14. 3. 2024.

    ...neprestano ponavljati, davati primere... uciti decu !
    Znam dobro te slike...! Na pitanje moje dece nisam znao kako cu "bolje", mekse da slazem !?
    A kada budem doveo prijatelje od spolja ...?!? Onda zaista nema ''mrdanja'', slika ce sama za sebe, ja cu se osecati posramljeno, donekle utuceno jer sam pricu o nama preterano izdizao u visine (?) !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: