Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:53, 9. 1. 2014.

| Društvo

Smeće se ipak odvozi na nišku deponiju

Autor:P. Blagojević i A. StankovIzvor:Južne vesti
deponija-januar-2014.jpg
Kamioni odvoze smeće na nišku deponiju - 08.01.2014. godine

I pored zabrane Inspekcije za zaštitu životne sredine, kamioni JKP “Medijana” smeće voze na nišku deponiju. U ovom preduzeću kažu da je to privremeno rešenje.

Sa ponovnim odvoženjem smeća na nišku deponiju, kako kaže direktor JKP “Medijana” Bratislav Vučković, krenulo se u subotu kada je sa probnim radom počeo i Reciklažni centar “Jug” koji se nalazi na samoj deponiji.

Vučković tvrdi da se poslednja zabrana ne odnosi na celu deponiju već samo na 2, od ukupno 4 polja, na kojima se odlaže smeće.

- Inspekcija je zabranila polja S1 i S4, a između polja S2 i S3 postoji jedna rupa, jedan trougao i tu se odlaže jedan deo. Drugi deo se odvozi do postrojenja za reciklažu. Postrojenje je u probnom radu i oni separišu i odvajaju otpad i puno nam pomažu u ovom trenutku - objašnjava Vučković.

kamioni Gužva na putu za deponiju - 08.01.2014. godineDirektor dodaje da su polja S2 i S3 od ranije zatvorena, ali da su ona “rekultivisana” i objašnjava da se ona koriste samo za "privremeno skladištenje otpada".

- Mi računamo, pošto je sada krenulo da radi postrojenje za reciklažu, da odlažemo otpad na S2 i S3, i da on odatle odmah prerađuje otpad. To je “bajpas” za naredna 3 meseca dok ne osposobimo potpuno novo polje S5 - kaže Vučković.

Kako Južne vesti nezvanično saznaju, juče je u kabinetu gradonačelnika održan sastanak u vezi sa ovim, velikim problemom.

Ipak, novinari nisu, za sada, uspeli da saznaju da li je i šta zaključeno.

Podsetimo, niška deponija je krajem decembra zatvorena po nalogu Inspekcije za zaštitu životne sredine.

Bitno je podsetiti i da je ranije najavljeno da bi zbog otvaranja novog polja S5 na niškoj deponiji, građani ubuduće trebalo da plaćaju još jednu stavku na računima za komunalije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mile lopove

    01:25 // 10. 1. 2014.

    Vlast je vlast/

  • само пуни, и уживај

    00:16 // 10. 1. 2014.

    Где је контролни преглед републичке инспекције?Где су прекршајне и кривичне пријаве за непоштовање решења о забрани?
    Да ли ће се неко градсто руководство ухватити у велике еколошке проблеме сметлишта?

  • Zoran Bulatovic

    17:50 // 9. 1. 2014.

    Smatram da je deponija na Bubnju kod Niša najveće zlo koje uništava meštane sela Belotinca. Slivanjem otpadne vode zagadjuje se voda za piće i usevi u našem selu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: