Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:51, 31. 12. 2020.

| Društvo

Smeće u koritu Gabrovačke reke - Iz Srbijavode nenadležni, iz "Mediane" ne odgovaraju

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
smeće u Gabrovačkoj reci
Umesto jelke, neko okitio korito Gabrovačke reke smećem; foto: čitalac;

Plastične kante, flaše i kese nahvatale su se na rastinje u koritu i na obalama Gabrovačke reke u Nišu sudeći po slikama koje su poslali građani. Oni pozivaju nadležne da smeće očiste, ali iz preduzeća Srbijavode kažu da otklanjanje otpada iz korita reke i njenog priobalja ne spada u njihovu nadležnost, dok iz “Mediane” nema odgovora da li će rešiti ovaj komunalni problem.

Građani svedoče da je plastični otpad u Gabrovačkoj reci vidljiv sa mosta u blizini tržnog centra i pozivaju nadležne da očiste korito te reke od smeća.

Pogledajte desno, a i na levo sa mosta kod Merkatora, plastične kante, flaše. Molim vas, da li postoje nadležne službe za ćišćenje korita Gabrovačke reke - pišu čitaoci.

Iz Javnog vodoprivrednog preduzeća Srbijavode kažu da nisu dobijali pritužbe građana zbog tog problema, kao i da za čišćenje Gabrovačke reke nisu nadležni i upućuju na lokalnu samoupravu.

Otklanjanje otpada iz korita reke i njenog priobalja ne spada nadležnost JVP "Srbijavode", već u nadležnost lokalnih samouprava, ali naglašavamo da mi redovno organizujemo akcije čišćenja priobalja reka, prevashodno da pošaljemo poruku da su građani ti koji treba da brinu o rekama i njenim obalama - kažu iz ovog preduzeća.

Da li će i kada otpad izvaditi iz reke, pitanje je koje su novinari poslali i JKP “Mediani”, odakle se očekuje odgovor.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Igor

    22:53 // 1. 1. 2021.

    Bacajte i vi !!!
    Bacajte svi...!!!
    Al svuda ne samo u reku....

  • Gari

    16:18 // 1. 1. 2021.

    Za mladje generacije. Pre nesto vise od 40,45 godina, a mozda i duze, Gabrovackom rekom je "setala" tadasnja komunalna inspekcija(ne policija)!!! I tada se nacalo sve i svasta u reky, smece, sut, stari sporeti i sl. Ali tad na scenu stupaju komunalci i uglavnom pronadju krivce!!!! Onda sledi "debela" kazna i ciscenje bacenog djubreta od istih morona koji su ga tu i bacili. Tako se to tada radilo.

  • Stanivuković

    08:33 // 1. 1. 2021.

    “Sada imamo direktora preduzeća, pa ispod toga dva pomoćnika, pa oni imaju po tri izvršna direktora, a oni direktore sektora i centara, što ukupno čini 17 ljudi. Ubuduće ćemo imati samo izvršne direktore i direktore centara”, objasnio je Pavlović. Ko razume shvatiće !!!

    • Cobi

      21:11 // 1. 1. 2021.

      Nebuloza do bola.Izvršni direktor? čemu služi ta funkcija? Šta izvršavaju ti likovi?Čemu onda pomoćnici? Čemu direktori sektora i direktori centara? Koliko vidim deca se igraju funkcionera, a rezultati nula.Mene bi bila sramota potpisati sistematizaciju sa takvim nebulozama.Kako su krenuli, biće i direktori na lopate i đubrare.E, moj Pavloviću, pokrij se po ušima i ćuti.Vidi se da si Bulatov kadar

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: