Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:22, 20. 10. 2020.

| Društvo

Smeće u parku kod Čaira i deponiju u centru Niša očistili iz "Mediane" i podsećaju gde se koji otpad odlaže

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Djubre preko puta Medicinske; foto: čitalac-Prijavi problem
Kod Sportskog centra i Medicinske škole vrlo često gomile smeća; foto: čitalac/Prijavi problem

Prethodnih dana preko aplikacije "Prijavi problem" građani su pisali da je umesto parka pored Sportskog centra "Čair" smeće, kao i da u dvorištu zgrade u strogom centru Niša ima mnogo razbacanog smeća i kabastog otpada. Nakon pitanja novinara iz JKP Mediana poslali su fotografije očišćenih lokacija, ali podsećaju da je bacanje šuta van predviđenog mesta kažnjivo, kao i da i dalje traje akcija besplatnog sakupljanja kabastog otpada.

Djubre preko puta Medicinske 2; foto: čitalac-Prijavi problem Kod Sportskog centra i Medicinske škole vrlo često gomile smeća; foto: čitalac/Prijavi problem Čitalac je prijavio da je preko puta Medicinske škole u Nišu, pored Sportskog centra "Čair" i pruge, mnogo đubreta umesto da je na toj lokaciji lep park ili parking za automobile.

Takođe su pisali i o tome da u dvorištu zgrade tržnog centra "Gorča", koji je u centru Niša, ima mnogo smeća. Smece centar Gorca; foto: citalac-Prijavi problem U dvorištu zgrada na parkingu kabasti otpad; foto: čitalac/Prijavi problem

U najstrožem centru grada, u Ulici Generala Milojka Lešjanina (dvorište zgrade Gorča), nalazi se velika količina razbacanog đubreta, starih prozora, nameštaja, a takođe je i veliko jezero u dvorištu zbog zapušenog slivnika. Ruglo i zaraza u stogom centru grada - pišu u aplikaciji.

Novinari su prijavljene probleme poslali komunalnom preduzeću zaduženom za sakupljanje smeća u Nišu, a odgovaraju da su sve lokacije evidentirane na vreme i da su problemi rešeni.

Čisto je sada pored Sportskog centra, kažu u JKP Mediana, a poslali su i fotografiju. Očistili deo kod Čaira; foto: JKP Mediana Poslali fotografije očišćenih lokacija; foto: JKP Mediana

Ova lokacija je na žalost postala hronična poput lokacije kod naselja Crvena Zvezda - pišu iz JKP Mediana.

Radnici su počistili i parking tržnog centra "Gorča", ali napominju da su na toj lokaciji primetili kabasti otpad i šut, kome nije mesto u kontejnerima koje koriste stanari za komunalni otpad.

Podsećamo da još uvek traje akcija besplatnog sakupljanja kabastog otpada dolaskom na vašu adresu, dovoljno je samo da se zakaže usluga na 018 25 01 25. Odlaganje građevinskog otpada (šut) van mesta predviđenog za tu vrstu otpada je kažnjivo. Potrebno je iznajmiti kontejner ili doterati otpad na Gradsku deponiju gde je za fizička lica odlaganje besplatno - podsećaju.

Medoševac Žale se i da nije redovno odvoženje smeća u Medoševcu; foto: čitalac/Prijavi problem Preko aplikacije "Prijavi problem" čitalac je ukazao i na to da da se u Medoševcu ne sakuplja redovno otpad, te smeće onda završi na ulici i tako stoji danima.

Dan za odnošenje je svaki utorak u nedelji, međutim ponavlja se isti problem, kamion za odvod se jednostavno ne pojavi, pa tako smeće završava na ulici danima. Otpad se pakuje u kese, džakove i kutije pa razne životinje to raznose po celom kraju. Jednostavno propisanu kantu ne koriste oko 50 % domaćinstva - piše.

Iz JKP Mediana odgovaraju da je prošlog utorka "došlo do zastoja objektivne prirode" u Medoševcu, ali kažu da su dva dana kasnije radnici sakupili sav otpad i nisu imali pritužbe građana da usluga nije redovna.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ouzo

    18:32 // 21. 10. 2020.

    To donose u Nis, aktuelni neprijatelji Srbije u saradnji sa Djilasom .

  • Mara

    05:28 // 21. 10. 2020.

    Džabe mi smo nekulturan narod

  • Pitanje za "Medianu" i novinara

    01:00 // 21. 10. 2020.

    Nekoliko puta sam vozio đubre na deponiju. Uvek sam plaćao u zavisnosti od kubikaže kamiona koji je vozio đubre. Da li su meni nezakonito naplaćivali odlaganje đubreta ili je ova informacija u tekstu netačna? Da li mogu stare knjige i papir upakovane u desetak džakova da ubacim u kamion koji redovno odvozi smeće u Naselju Nikola Tesla?

    • medianac

      11:13 // 22. 10. 2020.

      ako imate kamion niste fizicko lice, za fizicka lica je besplatno a vi treba da platite naravno

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: