Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:13, 5. 9. 2017.

Smena direktora 6 osnovnih škola u Nišu zbog prepisivanja na maloj maturi?

skola Bilo prepisivanja na maloj maturi?; foto: Aleksandar Kostić (ilustracija)

Čak 6 niških osnovnih škola mogle bi da dobiju nove direktore, zbog, kako je saopšteno u Ministarstvu prosvete nauke i tehnološkog razvoja, “neočekivano dobrih rezultata male mature” u ovim školama. Međutim, ni u Ministarstvu, ali ni u Zavodu za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja nisu konkretno rekli šta je sporno sa malom maturom, a direktori škola kažu da im iz Ministarstva nije stiglo nikakvo obrazloženje.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Sirin Ebadi

    20:23 // 5. 9. 2017.

    Skola "Ratko Vukicevic" je jedna od najboljih u gradu. Ucenici ove skole upisuju najbolje srednje skole i gimnazije i tamo budu bez premca, sto je lako proveriti. Ovaj napad je diskreditacija skole, ucenika, nastavnika i direktorke, koja samo moze da sluzi kao primer ostalima. Nije mi jasno kako roditelji ucenika koji se ovako blate ne stanu u zastitu ugleda svoje dece.

    • Mila

      22:28 // 5. 9. 2017.

      Volela bih da mi objasnite sta znaci to "najbolja skola" u gradu?

    • ana

      16:13 // 6. 9. 2017.

      Siguran si ??????

  • Maca

    12:48 // 5. 9. 2017.

    I treba neki su dozivotni direktori.Da se malo menja.Za ratko vukičević Dragicu Krstić fizicarku

    • Ja

      21:52 // 5. 9. 2017.

      Pa zar ona nije u penziju?

  • Slobodan Rajko Rajkovic

    23:39 // 5. 9. 2017.

    Dragi roditelji,ministarstvo nam vredja decu da su prepisivaci.Samo mi znamo koliko su djaci imali sto privatnih sto skolskih casova.I umesto da im bude drago sto su deca ostvarila svoje rezultate, oni ce da sankcionisu direktore,kao da su oni bili prisutni u sali za vreme polaganja.Umesto da pojednostave prijemni oni jos prete i deci i prosvetnim radnicima DOKLE VISE!!!!

  • Mila

    13:46 // 5. 9. 2017.

    Nije tema, ali obzirom na istrazivacku crtu Vaseg portala, volela bih da se istrazi i objavi tekst o noistrazidi" tacnije letovanjima u septembru mesecu, dakle mesecu kada startuje nova skolska godina, kada iz godine u godinu sve vise deca pa i nastavnika odsustvuje sa nastave i posla kako bi iskoristili popuste i otisli na more. Kako se toj deci pravdaju casovi? Kako nastavnici pokrivaju to odsus

    • milica

      09:55 // 6. 9. 2017.

      A,kako se pravdaju casovi kad dete bezi iz skole,pa napravi stotinak neopravdanih? Za ovo odsustvo znaju roditelji . To su obicno deca u nizim razredima i nije tako strasno,iskreno ne bih dozvolila sebi da u tom periodu vodim dete na more.

  • Pera

    13:13 // 5. 9. 2017.

    Rešili u Ministarstvu da najbolje i najuređenije škole u gradu preuzmu partijski najzaslužniji kadrovi...Slične stvari se dešavaju širom Srbije.
    Zašto nema smene u OŠ"Ćele kula", koja je zbog kvalitetnog rada pred gašenjem???

  • šta se ovaj navrzo na nas

    12:49 // 5. 9. 2017.

    pa sad krenuo čistku od dečije ocene, ajde pusti nas čoveče,

    sedi u to ministrastvo, primaj platu i pravi se da nešto radiš, ko i svi dosad

    • ana

      16:05 // 6. 9. 2017.

      Hajde da budemo iskreni i da se prekine više sa lažima. Da sve je to tačno jer deca iz tih škola ne postižu takve rezultate u srednjoj školi, i zauzimaju mesta deci koja ih zaista zaslužuju.

  • Mila

    13:41 // 5. 9. 2017.

    Daj Boze da su ove sankcije u cilju poboljsanja kvaliteta obrazovanja, a da nije cisto "namestaljka" da se nadje cisto razlog da se neko smeni

  • Cvrcmilojka

    23:38 // 5. 9. 2017.

    Malo mi je sve cudno da su samo ovde na jugu deca prepisivala, jer su navedene skole iz prethodnih tekstova sa ovom temom sve juznije od Krusevca...Dali je krivo beogradjanima i vojvodjanima sto imamo tako pametnu decu ovde(pritom ovo i mislim)?! Malo mi sve oko ovog ministra smrducka ,kao i ...

  • Kaljari

    14:35 // 5. 9. 2017.

    Treba ih smeniti,jer su deca koja su posteno radila ostecena i uskracena za upis u zeljenu skolu.Ali,oni su sitne ribe,prvo smeniti Geju,koji je izjavljivao da je sve o.k. i ,cak,krivio roditelje za nervozu kod djaka!
    U konacnom,nikako da ova drzava shvati da od pocetka ima probleme sa maturom,a odgovorni se kunu,iz godine u godinu,da se raznorazni propusti nece ponavljati!?

  • Dragana Niš

    14:52 // 5. 9. 2017.

    ...a u ostalim školama sve u najboljem redu. ...Hahaha ubedite me. ..Ministre protresite srednje škole ako ste već krenuli da utvrdjujete nepravilnosti u radu.

  • Još jedan roditelj

    18:48 // 5. 9. 2017.

    Ne znam za druge škole, ali, znate li kad će Školski osbor, ili Savet roditelja da smeni direktora škole Mika Antić? Nikad i slovima: N I K A D.

  • JA

    19:09 // 5. 9. 2017.

    Piše se : ,, Deca prepisivalA``````

    • Mikica

      23:30 // 5. 9. 2017.

      Prepisivala jesu ali su direktori dopisivali u saradnji sa svojim nastavnicima od poverenja poene prosečnim učenicima i tako na nepošten i nemoralan način ugrozili decu koju su pošteno zaslužila najveći broj bodova na testovima.Treba da snose odgovornost a ne da se čude šta ih je snašlo.Školski odbori ne treba da podržavaju kršenje propisa i samovlašće direktora.

  • Elektropionir

    21:51 // 5. 9. 2017.

    Uh, teško će se naprednjaci odreći fotelja! Nadamo se da će ministarstvo ostati dosledno odluci.

  • OVO JE KRAJ , IDEMO DALJE

    12:30 // 5. 9. 2017.

    S (__)S ujdurma
    Ubacite slovo koje nedostaje " N " , " P " , "r "

  • Shpicko

    17:27 // 5. 9. 2017.

    Jel im nije palo na pamet da daju razlicite zadatke ? a i sto bi bio dokaz da je neko prepisao ako ima iste greske u matematici , ako bas mora da se uradi detaljna provera valjda treba da uporedite poene sa ocenama koje je ucenik dobijao tokom skolovanja ...

  • Doksa

    15:49 // 6. 9. 2017.

    Smenjuj sve odreda, veliki red botova i poslusnika je tu za zamenu. Ne samo direktore, skole moraju da se "ociste" od nastavnika i ucitelja stetocina a to se lako da uraditi kada se provere uspesi dece na polugodistima srednjih skola. Bio vukovac 8 godina a na polugodju I srednje 5 ili 6 jedinica.

  • Čupavac

    12:36 // 5. 9. 2017.

    Ih, bre, Bane, sad tvoj PUPS muči SNS. Sad mora već čuveni, legendarni Bata Precednik pantelejski da založi sav svoj autoritet da zaštiti svoje pulene u školama "Čegar" i " Duško Radović". Pa ovaj Dinić je sveže reizabran...

  • ikica

    13:20 // 5. 9. 2017.

    da li je po zakonu da ulica ispred osnovne skole dositej obradovic u nisu bude obelezena za parking tako da djaci ne mogu da udju u dvoriste od parkiranih vozila?

  • Niska Banja nastavak

    09:53 // 6. 9. 2017.

    - svake zime fali mazut.
    - svakog dana fale papiri, toneri, krede.
    - uzinu pripremaju cistacice. Kako evidentno klozete ne ciste, verovatno su ispunjeni sanitarni propisi.
    - deci je zabranjeno da u toaletu peru cetkice i palete kako ne bi prljala lavabo.
    - fiskulturna sala je leglo zaraze.

    Ne znam kako je prosla matura i sta o tome misli ministar, ali znam da deca zasluzuju mnogo bolje uslove.

  • Љиља

    19:00 // 6. 9. 2017.

    Чујем да се директорка Светог Саве не јавља на телефон новинарима ЈВ. У њеном случају бар има много разлога за смену, па да та школа мало живне.

  • Naissus

    13:49 // 5. 9. 2017.

    "Na zapadu ništa novo" - bilo je toga i ranije, vršene su svakakve kontrole i na kraju je uvek vuk pojeo magarca. Tako će biti i sada

  • I TAKOOOO ...

    13:57 // 6. 9. 2017.

    Nadajmo se da će se nove direktorke birati na KONKURSU a ne na KASTINGU

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: