Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:13, 26. 10. 2011.

Smena prorektora neopravdana

Univerzitet-u-nisu Univerzitet u Nišu

Odbor Statutarna pitanja Univerziteta u Nišu konstatovao da je odluka rektora o smeni prorektora "neargumentovana" i "neakademska".

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Nišlija

    11:25 // 26. 10. 2011.

    Studenti niškog Univerziteta sada treba da se organizuju i daju podršku prof. Đokiću. Ovakve stvari mogu samo u zemlji Srbiji da se dogode. Prof. Đokić je svojim studentima, svojim komšijama, kolegama, svima nama ispričao istinu o tehnološkom parku. Pod normalnim uslovima, zbog toga bi bili smenjeni rektor i drugi odgovorni ljudi a ne prof. Đokić. Ovo što se desilo vređa inteligenciju svakog normalnog čoveka, vređa dostojanstvo svakog ko je studirao na niškom Univerzitetu. Lično sam razočaran. Verujem da većina deli moje mišljenje!?

  • m

    10:28 // 26. 10. 2011.

    Ako sam ja dobro razumeo, prorektor je smenjen jer se za svoje neslaganje nije borio na Univerzitetu i u duhu akademskog kodeksa, već je sam izašao u medije, ne ostavivši prostor da se o toj temi čuje i drugi glas. Kako bilo, utisak je da se razvlači nekakav prljav veš te institucije, a to svakako nije dobro.

  • Dejan Jovic

    10:42 // 26. 10. 2011.

    Tragicno je ovde sve, od toga ko su rektor, prorektor i predsednik Statutarne komisije, do toga da se od javnosti ocito skriva gomila stvari

    • Aja

      10:54 // 26. 10. 2011.

      Najtacnije receno!

  • dragoljub stamenkovic

    20:42 // 26. 10. 2011.

    Levaci,odnosno "levičari" se baš pokarabasili !

  • "rektorski kandidat"

    11:16 // 27. 10. 2011.

    Neverovatno, izbor sadašnjeg rektora obezbedio je tadašnji tzv. v.d. rektor, koji je sada predsednik Odbora za Statutarna pitanja Univerziteta. Pored ostalog, osnovni uslov v.d. rektora bio je da sadašnji rektor imenuje za prorektore profesore koji su bili na funkciji prorektora kod vd. rektora. Tako i bi. Ali rektor je to zaboravio, pa se iz nekog razloga drznuo da smeni jednog od njih, čime je direktno gurnuo prst u oko predsedniku pomenutog Odbora. I nije ni čudo, približava se izborna godina na Univerzitetu, pa su zato neophodne odgovarajuće aktivnosti za otklanjanje prepreka na putu do izbora novog (predhodnog v.d.)rektora. Demokratski, zar ne?.

    • vlasta

      15:57 // 27. 10. 2011.

      Kad bi znali da je bivsi v.d. rektora (i sada predsednik odbora za statutarna pitanja) osam godina dekan Elektronskog fakulteta i pre toga cetiri godine prodekan... I da ce kao i od Elektronskog fakulteta, i od Univerziteta napraviti sopstvenu prciju i firmu za licno bogacenje... Nadam se da nece...

  • Aleksandra

    18:30 // 27. 10. 2011.

    Kako nam je rektor -selektor u visokom obrazovanju ide nam isto kao i u fudbalu....

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: