Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:59, 7. 8. 2010.

| Društvo

Smena vlasti u Kuršumliji

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti

KURŠUMLIJA – Na vanrednoj sednici Skupštine opštine Kuršumlija, koja je održana u subotu, na zahtev SRS koji je bio u opoziciji, smenjena je dosadašnja vladajuća koalicija koju su činili DS, SPS- PUPS i Grupa građana „Gvozdeni puk“, koji je pre par dana kolektivno prešao u G 17 Plus.

Sada su na vlasti: SRS (7) , DSS (6) , NS (4) i dva odbornika, jedan iz PUPS-a i jedan iz GG "Zajedno za Kuršumliju".

Za predsednika opštine izabran je Goran Bojović iz Nove Srbije, a njegov zamenik je Zoran Lakić iz SRS.

Novi predsednik Skupštine Kuršumlije je Radoljub Vidić iz DSS, a zamenik mu je Milija Milenković iz GG Zajedno za Kuršumliju.

Pre izbora, svi iz dosadašnje vlasti, na čelu sa predsednikom Kuršumlije Zoranom Vučkovićem (DS) napustili su zasedanje.

Inače, vanredna sednica je bila zakazana za četvrtak, ali ni posle više sati nije održana, jer ni jedna strana nije imala većinu, s obzirom da je Zoran Lakić, koji je bio odbornik SRS još pre mesec postavljen na mesto zamenika predsednika opštine. Njegova funkica odbornika je prestala, ali se komisija do juče nije sastala da verifikuje novog odbornika.


Odbornik SRS napao novinare

Odbornik Srpske radikalne stranke u Skupštini opštine Kuršumlija, Branislav Miljković, pokušao je pre skupštinske sednice da se verbalno i fizički obračuna sa novinarima, nezadovoljan njihovim izveštavanjem, prenosi Mondo.

Nezadovoljan zbog toga što je Televizija B92 objavila prilog sa prethodne sednice Skupštine opštine Kuršumlija, Miljković je verbalno napao novinarku te kuće Ljiljanu Danilović.

Mondo prenosi da je Danilovićevoj zamerio to što je u prilogu pustila zamenika predsednika Skupštine Zorana Lakića iz SRS da se, kako je rekao, "onako ponaša i bruka radikale".

Ispred skupštinske sale je tada nastala opšta galama, jer se umešalo desetak odbornika.

Nakon toga Miljković je izašao ispred opštinske zgrade gde je najpre uputio verbalne pretnje, a zatim je pokušao da fizički napadne novinara Radija Slobodna Evropa Miloša Ivanovića.

- Pre početka sednice Skupštine opštine Kuršumlija Miljković je najpre napao novinarku, tvrdeći da je dala pristrasan izveštaj sa ranije sednice Skupštine opštine. Posle niza verbalnih napada i uvreda on je napao i mene i pokušao da se fizički obračuna sa mnom ispred zgrade Skupštine opštine Kuršumlija - rekao je Ivanović.

On je rekao da su teži incident sprečili odbornici i građani koji su se zatekli ispred zgrade opštine Kuršumlija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: