Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:31, 8. 11. 2016.

| Društvo

Smene i otkazi u vranjskom Zdravstvenom centru

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
Kadrovske promene trebalo bi da ponovo Zdravstveni centar postave na "zdrave noge"; foto: I.M.

Novoimenovani v. d. direktor vranjskog Zdravstvenog centra Dragan Veličković postavio je nove rukovodioce na čelu Bolnice, Doma zdravlja i nemedicinske službe. Otkaz dobio 61 radnik, od čega 33 lekara.

Ovim službama će ubuduće rukovoditi žene, pa će se na čelu Opšte bolnice naći dr Ljiljana Antić, specijalista interne medicine, a Domom zdravlja rukovodiće Dr Jadranka Ajanović, specijalista pedijatrije. 2 smene u zc vranje foto jv One će rukovoditi Opštom bolnicom, Domom zdravlja i Službom nemedicinskog osoblja

Na čelu Službe za nemedicinsko osoblje biće pravnica Lidija Stojković.

Reč je o časnim i čestitim osobama koje su se u svom dosadašnjem profesionalnom opusu dokazale stručnošću i posvećenošću - rekao Veličković.

Po njegovim rečima, novi menadžment treba da donese novu energiju i ideje koje će pomoći u rešavanju nagomilanih problema.

Veličković, koji je inače, nakon loše situacije u Zdravstvenom centru postavljen za v. d. direktora prošle nedelje, smenio je i čelne ljude internog, odeljenja ortopedije, urologije i patologije vranjske Bolnice, a smenjeni su i rukovodioci Hitne pomoći, medicine rada i opšte prakse Doma zdravlja, šef voznog parka i glavne sestre Zdravstvenog centra, Opšte bolnice i Doma zdravlja.


Otkazi lekarima, sestrama i radnicima

Kako je potvrdio v. d. direktor Dragan Veličković, on je potpisao otkaze za 61 radnika koji su, kako je rekao, radili bez pravnog osnova i evidencije Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

Otpušteno je 33 lekara, 10 sestara i 18 radnika angažovanih preko Omladinske zadruge.

Prema rečima samog Veličkovića, najveći broj njih bio je bez konkursa i bez rešenja, privremeno angažovani, nisu dobijali platu, pa su tužili ZC i dobijali te sporove.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: