Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:47, 26. 12. 2013.

| Društvo

Smene u "Pčelici" zbog bekstva deteta iz vrtića

Autor:S. JanačkovićIzvor:Južne vesti
Vrtić "Zvončići"

Zbog toga što je trogodišnji dečak iz vrtića "Zvončići" prošle nedelje pobegao na ulicu, biće smenjeno odgovorno lice vrtića, trijažna sestra, a protiv vaspitačice je pokrenut disciplinski postupak, kažu u "Pčelici".

Kako je ispričao pomoćnik direktora ove predškolske ustanove Ivan Todorov, dete je iz kupatila izašlo u hol, videlo da su vrata otključana i izašlo napolje.

- Posle izvesnog vremena vratio ga je prolaznik. Hvala Bogu što mu se ništa nije desilo! Čim se desi jedan propust u sistemu bezbednosti koji je postavljen, desi se ovako nešto. To nije učestalo, ali događalo se - kaže Todorov.

Porodicu dečaka koji je sa nepune tri godine sam otrčao od vrtića i udaljio se 200 do 300 metara u nameri da stigne do stana u kom žive njegovi baba i deda, o ovom incidentu obavestio je komšija koji ga je i vratio u vrtić. Mališan je prešao pešački most i stigao do Đerdapske ulice. 

- Prepoznao ga je komšija jer mu je ličio na mog starijeg sina. Nije mogao da ga stigne, pa je zamolio jednog mlađeg momka da ga zaustavi. Kada je došao do njega pitao ga je za ime i kako mu se zove deda i kad je čuo odgovore, postao je siguran da ga poznaje - priča otac ovog dečaka Milan Stanković.

Komšija je skinuo jaknu, ogrnuo dete i odveo vaspitačicama. Telefonom je pozvao babu i dedu dečaka, a oni su odmah obavestili detetove roditelje.

- Žena i ja smo odmah otišli u vrtić, a vaspitačice su se baš tad spremale da nam jave i bile toliko uznemirene da su neke od njih plakale. Moglo je svašta da se desi! Moja supruga je još potrešena, a uznemirio se i stariji sin - priča Stanković.

Njemu su u vrtiću ispričali da su vrata ostala otključana jer je odatle izašao majstor za kojim niko nije zaključao vrata, a dete je nastavilo da redovno ide u vrtić.

Kako je rečeno iz "Pčelice" slična situacija je desila pre 2 godine kada je jedno dete iz vrtića takođe zatečeno na ulici. U vrtićima ove predškolske ustanove ima oko 6.200 dece, a jedna vaspitačica koja brine i deci mlađe uzrasne grupe brine o 28 dece.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • zasto

    20:07 // 10. 2. 2014.

    A sto ljudi Koji rade u pcelici jos uvek nisu primili platu I nemaju za svoju decu... Kako da brinu za tudju ?

  • Vaspitac

    21:24 // 3. 1. 2014.

    S obzirom na kompleksnost poslova u toku jednog radnog dana vaspitaca,nista me ne iznenadjuje.Jedino bitno u ovakvim uslovima rada presudjuje samo sposobnost rasute paznje.Nekad je to nemoguce.

    • Mama

      16:34 // 7. 1. 2014.

      A one cije grupe su disciplinovane,decica im vesela?One kreativne,prijatne,posvecene?Kako njima uspeva? Nego,nesposobne se trpaju,zabrljaju,a onda kukaju kako je tesko!Tesko je kad ne umes ili neces.

  • vaspitac

    16:27 // 29. 12. 2013.

    To je hvala radnicima Pcelice sto su primili i duplo veci br.dece za istu platu koju primaju njihove koleginice za normalan br.dece.Nije fer da se pljuje po nama jer svi znaju kolika je odgovornost.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: