Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:59, 26. 10. 2010.

| Društvo

Smenjen direktor Doma u Kulini

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti
Dom u Kulini, foto: aleksinac.net

ALEKSINAC - Ministar rada i socijalne politike, Rasim Ljajić, razrešio je dužnosti dosadašnjeg direktora Doma za lica ometena u razvoju u Kulini, Dragoljuba Markovića.

- Marković je smenjen zbog uočenih nedostataka u organizaciji i radu stručnih službi prilikom incidenta od 17. oktobra, kada je smrtno stradao korisnik Doma N. G. (15) - rečeno je Južnim vestima u ministarstvu.

Za vršioca dužnosti direktora imenovan je Goran Petkovića, diplomirani ekonomista iz Aleksinca.

Iz ministarstva je saopšteno da je nakon dobijanja izveštaja inspekcijskog nadzora, ministar Ljajić odlučio da u Dom u Kulini pošalje Inspekciju socijalne zaštite, koja će u ovoj ustanovi provesti narednih 30 dana.

- Ministar Ljajić je takođe naložio hitno izmeštanje 23 deteta iz Doma u Kulini u druge ustanove za decu, nakon čega će biti nastavljen proces izmeštanja ostalih korisnika u adekvatne ustanove socijalne zaštite, u skladu sa Planom transformacije Doma za lica ometena u razvoju u Kulini i Akcionim planom za njegovo sprovođenje - saopšteno je iz ministarstva.

U saopštenju se dodaje da je osim pomenutih mera, ministar od Zavoda za socijalnu zaštitu zatražio izradu plana stručne pomoći i podrške Domu u narednih šest meseci, kako bi se organizacija stručnog rada podigla na viši nivo i u skladu sa potrebama korisnika.

Ovaj plan podrazumeva i prisustvo stručnih radnika Zavoda za socijalnu zaštitu Republike Srbije u Domu u Kulini.

Štićenik Doma u Kulini preminuo je 18. oktobra od povreda zadobijenih nakon pada sa prozora. Njega je kroz prozor izbacio drugi štićenik Doma.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: