Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:15, 14. 1. 2017.

| Društvo

Smenjen šef Zimske službe u Nišu jer ga „nije bilo“

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Čišćenje snega
Postavljen nekadašnji dugogodišnji rukovodilac na čelo Zimske službe; Foto: Vanja Keser

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović je na sednici Štaba za vanredne situacije na čelo Zimske službe ponovo postavio njenog nekadašnjeg rukovodioca Svetislava Manića. Razlog tome je, prema rečima pomoćnika gradonačelnika Dragoslava Pavlovića, što došadašnji šef ove službe Dragan Dimitrijević nije odgovorio zadatku.

Uprkos tome što su dosadašnje zvanične informacije iz Grada bile da su svi putevi prohodni, rukovodstvo Niša ipak je nezadovoljno kako je šef Zimske službe obavljao posao.

Nije ga bilo. Kada dođe do prve situacije kada treba da se reaguje, tu stupa na snagu sposobnost ličnosti da organizuje proces. Mi smo upoznati sa planom rada Službe koji je napravljen onako kako treba ali smatramo da ličnost mora da reaguje na odgovarajuć način kada dođe do vanrednih okolnosti. U ovom smislu, smatrali smo da ličnost nije odgovorila zadatku – kazao je Pavlović.

Iako je program rada Zimske službe usvojen pred početak sezone i tom dokumentu, tvrdi Pavlović, ništa ne fali, za sprovođenje posla na terenu Nišu je ipak potreban neko drugi. Sveta Manić Novi - stari šef Zimske službe u Nišu Svetislav Manić; Foto: Arhiva JV

Smatra da je dugogodišnji rukovodilac Sveta Manić čovek za tu funkciju i kaže da se rukovodstvo Niša nada da će bolje obavljati taj posao od Dimitrijevića.

Pavlović je dodao da je plan rada Zimske službe urađen u skladu sa „tehničkim kapacitetima koji godinama nisu unapređivani“.

Gradonačelnik je vrlo razočaran situacijom da grad ima samo 5 vozila i što nije adekvatno sinhronizovan rad svih preduzeća koja su uključena u taj sistem – kazao je Pavlović.


Šef službe "protokolarna ličnost"

Dragan Dimitrijević je od 2013. bio na čelu Zimske službe kada je Svetislav Manić podneo ostavku zbog, kako je tada kazao, preseljenja u drugi grad. Dimitijević kaže da još nije zvanično obavešten da je smenjen.

Nisam verovatno odgovarao apetitima da dižem paniku i frku bez potrebe. Bio sam staloženiji, mislim da je to razlog. Zapošljen sam u Direkciji za izgradnju, ovo sam radio volonterski čak ni telefon mi niko nije plaćao – kazao je Dimitrijević.

On smatra da je Šef Zimske službe „protokolarna ličnost“ koja zapravo nema nikakva ovlašćenja.

Nigde nije zapisano šta bi on trebalo da radi. Grad preko Direkcije za izgradnju ima nadzornu službu, izvođača koga je ugovorio. Oni to prate, komandant je protokolarna ličnost, niti može da naredi niti da kazni niti kaže nekome šta da uradi. U prvoj liniji naređuje onaj ko plaća, a to je nadležna služba. Direkcija ima 3 čoveka rešenjem određena koja to vode, koja šalju kamione, mehanizaciju – objašnjava.

On dodaje da zasada nije bilo većih problema u funkcionisanju Grada tokom zime, i da je čak i kada je auto-put bio zavejan korišćeni lokalni putevi koji su u nadležnosti niške službe. Takođe, ističe da su Hitna pomoć i druge službe uvek stizale na odredište.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • a nezaposljeni

    13:38 // 16. 1. 2017.

    ljudi alo pa u gradu ima 40000 zaposljenih a vi dovodite coveka koji je u penziji da li vi nas smatrate ovcama o cemu se ovde radi šta znaci ako njega dovedete da ce kao hobotnica da pocisti ceo grad šta on ima neke super moci sto nema ni jedan drugi covek pa najlakse je rukovoditi ali tesko je realizovati

  • mare

    09:23 // 16. 1. 2017.

    Ako je ostalo malo podoficirske casti, gospodin Bulatovic bi trebao da podnese ostavku jer je imao dovoljno vremena da oformi svoj kabinet i dovoljno dugo zivi u ovom gradu da bi znao kao se zivi i koji su problemi! Grad je sa 20 cm snaega doziveo kolaps!

  • Lola

    08:52 // 16. 1. 2017.

    Posle osam dana od prvog snega, kad se istog 20 cm dobro utabalo prosao je prvi cistac snega kroz ulicu Koste Stamenkovi, Ucitelj Tasina, Ucitelj Milina, Rajiceva (kod OS Ucitelj Tasa), Trg Ucitelj Tase... sve centar grada! Nekad su ul. Mogu da zamisli kao je bilo iznad Sv. Nikolske crkve u ul. Brace Ignjatovic, Ratka Sofijanica, Belopalanackoj, V. Smajevica ... Pre 10g. njih su cistili 2-3dan.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: