Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:28, 15. 3. 2013.

| Društvo

"Smenjen" upravnik niškog zatvora

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti
zatvor.jpg
foto: balkaninsight

Nakon skandala sa suspendovanjem Valentine Krstić koja je upozorila na korupciju, Uprava za izvršenje zavodskih sankcija imenovala je novog upravnika Kazneno-popravnog zavoda Niš i njegovog zamenika.

Kako je Južnim vestima potvrđeno za prvog čoveka Kazneno-popravnog zavoda Niš postavljen je potpukovnik Vojske Srbije Aleksandar Grbović, dok je njegov zamenik Željko Gradiška, za koga u Upravi kažu da je "državni službenik sa velikim iskustvom na poslovima načelnika, zamenika kao i upravnika u okviru sistema izvršenja".

- Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde i državne uprave identifikovala je problem nepopunjenosti radnog mesta upravnika  Kazneno popravnog zavoda u Nišu. Obzirom da je Kazneno popravni zavod u Nišu velika i  važna ustanova u sistemu izvršenja krivičnih sankcija,  sa posebnom pažnjom se prišlo traženju adekvatnog kadrovoskog rešenje za mesto upravnika te ustanove - saopšteno je iz Uprave.

Niški Zatvor do sada nije imao upravnika, već je tom ustanovom formalno rukovodio zamenik, Gordan Božić koji je prethodno "vraćen" iz penzije.

Iako se to ne pominje u saopštenju Uprave za zavodske sankcije, gotovo je izvesno da su Božićeva smena i imenovanje novog upravnika usledili kao posledica skandala s početka marta.

Podsetimo, dosadašnji zamenik upravnika suspendovao je Valentinu Krstić, koja je javnost upozorila na korupciju u toj ustanovi.

Nakon velikog pritiska javnosti Valentina Krstić je ubrzo vraćena na posao, ali disciplinski postupak protiv nje nije obustavljen.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Milivoj

    16:51 // 17. 3. 2013.

    Čist dokaz da se korumpiranim funkcionerima ne sviđaju ljudi koji odgovorno rade svoj posao

  • vera

    16:04 // 17. 3. 2013.

    Ovakve stvari mi vracaju veru da nasa Srbija ima buducnosti,a osobe poput Valentine su za svako postovanje.

  • komandir

    21:12 // 16. 3. 2013.

    sad je red na nacelnike pored 10 posto i veverica.Bravo za Valentinu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: