Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:34, 25. 3. 2021.

| Društvo

Smenjena direktorka Centra za socijalni rad u Blacu, disciplinski postupak protiv radnica

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Blace socijalne radnice printscreen
Radnice centra pokušale nasilno da izvuku dečaka iz kuće; foto: printscreen

Direktorka Centra za socijalni rad u Blacu smenjena je danas, nakon što su radnice ove ustanove 19. marta pokušale da izmeste dvoje maloletne dece, a 13-godišnjeg dečaka na silu htele da izvuku iz kuće u kojoj živi sa bakom. Ujedno će protiv radnica Centra za socijalni biti pokrenut disciplinski postupak, a nadležni organi će odlučiti da li će one i dobiti otkaz.

U Opštini Blace su se odmah nakon incidenta oglasili i u saopštenju se ogradili od postupaka radnica Centra, a tokom dana nam je rečeno da će na prvoj narednoj sednici Skupštine biti izabran novi direktor ove ustanove.

Postupanje prema deci iz porodice Dačević iz Suvog Dola, a prateći celokupnu situaciju u vezi sa ovim slučajem, smatramo da radnice Centra nisu bile obazrive i pažljive, zato najoštrije osuđujemo ponašanje zaposlenih i podržavamo apel javnosti da nadležni organi ispitaju čitav slučaj i da se odgovorni sankcionišu – kažu u Opštini Blace.

Inače, snimak koji je 19. marta preplavio društvene mreže u kome se vidi da zaposlene u Centru za socijalni rad pokušaju da na silu izvuku dečaka iz kuće kako bi ga sa mlađom sestrom smestile u hraniteljsku porodicu, izazvao je veliki broj komentara, nakon čega se oglasilo i nadležno Ministrastvo za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja, a pre 3 dana je najavilo i smenu direktorke ali i disciplinski postupak protiv radnica.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marija

    22:43 // 28. 3. 2021.

    Klasičan marketing naprednjaka. Zastrašivanje. Kakve su to radikalne mere????Sad bih pitala kako je ona na tom mestu ako ne vredi? Ko je postavio?
    Ako ne vredi zašto je bila direktor?
    Podrška za ljude iz socijalne službe! Potez bi bio pomoći im kako da do toga ne dođe opet a ne udri smenjuj, aprovodi moć i ostale gluposti.

    • sara bilak

      10:06 // 3. 4. 2021.

      Ne laži više,ne vredite ništa ...sram te bilo

  • Branimir Stojancic

    11:44 // 27. 3. 2021.

    Preuranjena, neodgovorna i amaterska odluka rukovodstva opstine, na zalost i ministarstva. Postoje jasni protokoli o postupanju, ovde su radnice napravile samo jednu gresku sto su preuzele deo posla nadleznih iz MUP, ali, verovatno povedene iskustvom koje imaju sa MUP u prethodnim intervencijama. Osam godina sam radio u socijalnoj zastiti i odlicno znam da sada svi perù ruke.

  • Ja

    10:22 // 26. 3. 2021.

    A da li postoje sankcije za miliciju koja je to sve mirno posmatrala sa strane? To me izuzetno interesuje

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: