Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:03, 2. 4. 2021.

| Društvo

Smenjena direktorka Centra za socijalni rad u Blacu vratila se na mesto pedagoga u osnovnoj školi

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Blace socijalne radnice printscreen
Direktorka Centra nakon smene vraćena na staro radno mesto; foto: printscreen

Posle smene koja je usledila nakon što je kao v. d. direktorka blačkog Centra za socijalni rad pokušala da sa još dve radnice nasilno izmesti maloletnu decu u hranitaljsku porodicu, Ivana Petrović se ove nedelja vratila na radno mesto koje je imala pre imenovanja na direktorsku funkciju i sada ponovo radi kao pedagog škole u Blacu. Direktorka škole Marija Ćurčić je potvrdila informaciju i tvrdi da je sve u skladu sa zakonom o radu.

Ona kaže da je bivša v. .d direktorka Centra prethodnih 15-ak godina radila u školi, te da se, nakon što je na predlog Ministarstva smenjena sa mesta direktorke Centra, vratila na radno mesto koje joj je bilo u "zamrznutom" stanju.

U skladu sa zakonom ona se ove nedelje vratila i obavlja posao koji je i pre postavljenja radila, a to je školski pedagog. Ja sam o tome odmah obavestila nadležno Ministarstvo prosvete i Školsku upravu u Nišu. Za sada nemam nikakve povratne informacije od njih, videćemo hoće li ih biti narednih dana i u skladu sa dobijenim instrukcijama ćemo i preduzimati mere, ako se to traži – kaže direktorka blačke škole.

U Školskoj upravi u Nišu potvrđuju da su doboli obaveštenje da se bivša v. d. direktorka Centra vratila na staro radno mesto pedagoga koje je zamrzla pri postavljenju na funkciju.

Ona je već sankcionisana za ono što je uradila. Mi tu ništa ne možemo, osim da pratimo njen rad i, u slučaju potrebe, reagujemo. Za sada, sve je u skladu sa zakonom – kratko je prokomentarisao Dragan Gejo, načelnik Školske uprave.

Inače, pre 10-ak dana nadležne službe blačkog Centra za socijalni rad pokušale su da na silu izmeste dvoje maloletne dece, a snimak koji se pojavio na društvenim mrežama izazvao je veliku pažnju i reakciju javnosti. Nakon čtoga je nadležno Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja osudilo postupanje zaposlenih, lokalna vlast u Blacu se ogradila od njihovog postupanja, a pre nekoliko dana na sednici Skupštine vladajuća većina je i razrešila sada već bivšu direktorku, a protiv zaposlenih radnica pokrenut je disciplinski postupak.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Biljana

    14:56 // 3. 4. 2021.

    Užasava me "uređenje države", gde neko može da ima "zamrznuto" radno mesto koje će ga čekati ako drugde zabrlja. I sve je po zakonu.
    Možda je vreme da na osnovu ne samo ovog primera, već i mnogih drugih počnemo da "sumnjamo" da zakon nije dobar?

  • Todor

    13:29 // 3. 4. 2021.

    I nikom ništa.
    Pedagog u školi? Ðaci će imati odličnog pedagoga.

    Ona ako želi da se bavi pedagogijom, treba da se uputi na komisiju radi procene njene sposobnisti i znanja, da li može i dalje da radi kao pedagog i na sličnim pozicijama!

    Na primer: Vozači koji naprave veći prekršaj u saobraćaju šalju se na ponovno polaganje i predavanje, da se vidi mogu li i dalje da upravljaju vozilima.

  • Krca

    10:46 // 3. 4. 2021.

    Dodjite da vidite kako se montiraju "Strucna Misljenja", U Grockoj od strane centra za socijalni rad

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: