Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:07, 20. 9. 2017.

| Društvo

Smenjena direktorka Visoke škole u Vranju zbog neispravnog doktorata

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
smenjena direktorka u Vranju
Odlazi zbog neispravnog doktorata; Foto: JV

Direktorka Visoke škole strukovnih studija u Vranju Svetlana Trajković, razrešena je sa ove funkcije nakon što su joj članovi Saveta ove škole tajnim glasanjem izglasali nepoverenje, a kao razlog za njenu smenu navodi se nevalidan doktorat samovlašće, pravno nasilje i torture.

Iako zaposleni u ovoj školi već duže vreme imaju problema sa ponašanjem sada bivše direktorke, ipak kap koje je prelila čašu bilo je upozorenje Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta studija, koje je u julu stiglo u školu i u kome se navodi da Svetlana Trajković ne ispunjava uslove za direktora ustanove.

Naime, Trajkovićeva je spornu diplomu doktora nauka za menadžment stekla 27. decembra 2007. godine, ali kako se ispostavilo Fakultet za menadžment u Novom Sadu nikada nije ni stekao akreditaciju ni za jedan studijski program doktorskih studija.

Značajnu ulogu u razrešavanju „gordijevog čvora“ u školi imao je i uzbunjivač Srđan Tasić, koji već duže vreme upozorava na brojne nepravilnosti u rukovođenju škole.

Nakon saznanja o postojanju sumnje da Svetlana Trajković, kao i još četvoro profesora naše škole, poseduju protivzakonito izdate diplome o stečenom naučnom stepenu doktora nauka, avgusta prošle godine u skladu sa Zakonom o zaštiti uzbunjivača, izvršio sam takozvano spoljašnje uzbunjivanje i to tako što sam sa kolegom Draganom Mišićem o svojim saznanjima obavestio lično ministra Šarčevića u njegovom kabinetu - navodi Tasić.

On dodaje da su u više navrata predočili i predali ministarstvu nedvosmislene dokaze o nezakonitostima u visokoškolskoj ustanovi čiji je osnivač Vlada.

Tasić navodi da su on i kolega iz sindikata obavestili i Republičko javno tužilaštvo, kao i Predsednika Republike, koji su spise prosledili Višem javnom tužilaštvu u Vranju, a koje je predmet prosledilo Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju.

Zbog toga što smo se „drznuli“ da prijavimo Svetlanu Trajković „kod ministra lično“ ona nas je krajem decembra prošle godine neosnovano kaznila, kako je u rešenju o kažnavanju navedeno „zbog povrede radne obaveze“ - rekao je Tasić.

Na pitanje zašto se tako dugo čekalo na smenu direktorke, uzbunjivač Tasić kaže da je „kašnjenje u razrešenju Svetlane Trajković predmet rada tužilaštva u Vranju“, koje nije postupilo u predmetu po hitnom postupku.

Smenjena direktorka Svetlana Trajković do zaključenja ovog teksta nije odgovarala na pozive i poruke novinara Južnih vesti.

Ovaj tekst je nastao u okviru projekta "Svi transparentni-Svi jednaki", a uz podršku Evropske unije. Sadržaj ovog teksta je isključiva odgovornost autora i ni na koji način ne odražava stavove EU.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Овца за шишање

    17:15 // 20. 9. 2017.

    ...
    Само Богу хвала
    Послао нам Њега
    Човек од морала
    Ректор нам од Мега!

    Било стани-пани
    И борба жестока
    Мића нас одбрани
    Изгубила стока!

    Неша звани Знање
    Мали Хијавата
    Доби ново звање
    Доктор плагијата!

    • ti im napisa himnu stranke

      06:22 // 22. 9. 2017.

      kako se zove ovaj spev: "Guska kroz maglu" ili "Prosvetitelj nepismehih - Hiljadarka"

  • Овца за шишање

    17:15 // 20. 9. 2017.

    Мали Хијавата

    Делили дипломе
    К’о кесу да дреше
    Од гробара Томе
    До пандура Неше!

    Циљ је овде хуман
    Ко бре да се мучи
    Који би разуман
    Волео да учи!

    Оригиналан рад
    Не мож’ бити збора
    Али пази сад
    Бранити се мора!

    Јавили се неки
    Сумњива морала
    Судови им преки
    А знања им мала!

    Фалсификат кажу
    Разлоге нам броје
    Претерано лажу
    Неистину кроје!
    ...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: