Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:50, 25. 8. 2021.

| Društvo

Smenjena direktorka vranjskog Zdravstvenog centra, mogući naslednik bivši upravnik Bolnice

Autor:M. DejanovićIzvor:Južne vesti
Kinezi u Vr
Rešenje iz Ministarstva još nije stiglo; foto: Zdravstveni centar Vranje

Nakon 3 godine od poslednje promene na vodećoj funkciji Zdravstvenog centra u Vranju, direktorka te ustanove Ljiljana Antić smenjena je sa rukovodeće pozicije, a nju bi trebalo da zameni nekadašnji upravnik Bolnice, hirurg Saša Đorđević, saznaju Južne vesti.

Antićevoj je odluka o smeni saopštena juče u Ministarstvu zdravlja, saznajemo od zaposlenih u Zdravstvenom centru, a narednih dana bi trebalo da se završi i zvanična primopredaja funkcije.

Bez mnogo obrazložanja i detalja, novinarki Južnih vesti je kratko porukom potvrdila promenu na direktorskoj funkciji.

Rešenje o razrešenju još nije stiglo, ali će stići - napisala je Antićeva.

Razlozi zbog kojih je Ljiljana Antić smenjena zvanično nisu poznati, a o ovakvom ishodu se u tom gradu govori od kako je Vranjanac marta primio dve različite vakcine protiv kovida, te je direktor leskovačke Bolnice Nebojša Dimitrijević po treći put za 6 godina imenovan za koordinatora Zdravstvenog centra u Vranju, kako bi zaveo red u toj ustanovi.

I sam Dimitrijević je tada rekao da međuljudski odnosi u Zdravstvenom centru mogu da budu bolji, a pretpostavlja se da je jedan od razloga koji je doveo do ovog ishoda upravo loš međuljudski odnos zaposlenih, kao i sukob unutar lokalnog odbora Srpske napredne stranke, a kojoj Antićeva pripada.

Podsetimo, zbog greške u vakcinisanju Ljiljana Antić smenila je upravnicu Doma zdravlja Jadranku Ajanović, a do poslednjih kadrovskih promena došlo je prošle nedelje, kada je smenila još troje svojih najbližih saradnika - glavnu sestru Jasminu Antić, glavnog tehničara Milana Kostića i upravnika Bolnice Nikolu Popovića.

Njihova imena uklonjena su i sa zvaničnog sajta Zdravstvenog centra.

Ljljana Antić, inače specijalista interne medicine, je direktorsku funkciju obavljala od 2018. godine, a u timu svojih saradnika, na mesto upravnika Bolnice imenovala je i njenog naslednika, hirurga Sašu Đorđevića.

Đorđević je prošle godine podneo ostavku zbog, kako je tada rekao, neslaganja oko organizacije posla sa direktorkom Zdravstvenog centra.

Južne vesti su potvrdu o promeni na direktorskoj funkciji pokušale da dobiju i od Saše Đorđevića, međutim on nije odgovorio na poziv i poruku.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • superhik

    10:16 // 26. 8. 2021.

    Ima li tamo neko drugi partijski podoban ali NORMALAN osim ovih diletanata koji se samo smenjuju?

  • Laki

    15:34 // 25. 8. 2021.

    Mala bara puna krokodila

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: