Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:05, 8. 6. 2018.

| Društvo

Smenjen direktor aerodroma zbog nezakonitog povećanja plata

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
djurdjanovic-jc
Đurđanović pred smenom; foto: JV/J. C.

Gradsko veće Niša smenilo je Vladicu Đurđanovića sa mesta direktora JP Aerodorm Niš i niškog Aerodroma “Konstantin Veliki”, jer je on, kako su rekli, “protivzakonito povećavao plate, čime je oštetio budžet Grada".

Smenu je predložio Grad Niš kao osnivač preduzeća, a na osnovu izveštaja Budžetske inspekcije koja je, kako je rečeno, utvrdila nepravilnosti.

Đurđanović je navodno suprotno zakonu povećao početnu osnovicu za plate za dve trećine, čime je napravio probleme budžetu Niša. Menjani su, kako je rečeno na Veću, i sistematizacija i opisi radnih mesta, pa je plata rasla i sa tim promenama.

Masa za zarade je, prema rečima zamenika gradonačelnika Miloša Banđura, bila veća od predviđene programom poslovanja.

U Sekretarijatu su primetili da je masa veća i da je prosečna zarada veća u odnosu na prethodni mesec za 13.300 dinara. To je bio signal da nešto nije u redu. Oni su to signalizirali nama, mi smo uputili zahtev Budžetskoj inspekciji. Kao posledicu imamo izveštaj inspekcije, koji je povod za donošenje jedne ovakve odluke - rekao je Banđur.

Na ovakvu odluku, dodaje Banđur, Đurđanović ima 20 dana da se izjasni.

Međutim, odgovor na pitanje ko će da preuzme direktorsku fotelju aerodroma nakon Đurđanovićeva smene i pojašnjenja oko toga zašto se tek sad reagovalo, iako se za ovaj problem znalo još od 2015, novinari nisu dobili, jer su predstavnici gradske vlasti, nakon Gradskog veća užurbano napustili salu.

Novinari Južnih vesti su upravo zbog spekulacija da je sistematizacija “štelovana” više puta prethodnih godina zvaničnim zahtevima tražili dokumentaciju kojom je sistematizcija regulisana, ali je menadžment Aerodorma, na čelu sa Đurđanovićem, odbijao da je dostavi.

Oglušio se i o rešenja Poverenika za informacije od javnog značaja zbog čega je Aerodrom i novčano kaženjen, a na kraju je načinjen presedan i rukovodstvo niške vazdušne luke je tužilo Poverenika. Sistematizacija novinarima nikada nije dostavljena, a tada niko iz Grada nije reagovao.

Sa Aerodroma “Konstantin Veliki” su još juče demantovali navode gradskih vlasti o rezultatima Budžetske inspekcije, rekavši da njima nikakav zapisnik ili zaključak nije dostavljen.

JP Aerodrom Niš nije primilo nikakav dokument, zapisnik ili rešenje Budžetske inspekcije čija je višemesečna kontrola u toku - piše u saopštenju.

Da bi smena Đurđanovića bila konačna moraju da je potvrde i odbornici niške Skupštine, ali i dalje se ne zna kada će ta sednica biti održana, jer upravo zbog situacije oko poklanjanja aerodroma, Niš preživljava parlamentarnu krizu.

Inače, da bi ovako nešto moglo da se desi naslućivalo se i iz izjava ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović, ali i predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji su za rukovodstvo Aerodorma govorili da su nesposobni, a Vučić je u negativnom kontekstu pominjao “dvojac koji potpisuje ugovore sa avio-kompanijama”.

Podsetimo, Đurđanović je postao vršilac dužnosti direktora Aerodroma 2014. godine, nakon što je ostavku podneo Dragan Bugarinović, a zvanično je postao direktor 2015. godine, nakon sprovedenog konkursa na kojem je bio jedini kandidat.

Bio je dugogodišnji član Nove Srbije i lider ove stranke u Opštini Crveni Krst, ali je, prema nezvaničnim informacijama, uzeo člansku kartu Srpske napredne stranke neposredno pre preuzimanja Aerodorma.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • A šta će biti sa komunalnim delatnostima

    12:31 // 11. 6. 2018.

    Gradonacelnice, koje mere ce te preduzeti u vezi komumalnih tamo ima 4 pomocnika sekretar Koji vrse kontrolu javnih preduzeca zbog toga valjda i postoje, I zato su formirani I trose pare vec osiromasenog naroda da li je moguce da Oni ovako veliku nepravilnost prijave tri godina kasnije a da ce ostati nekaznjeni.Kada se Desi zlocin kaznjavaju se I izvrsioc I POMAGAC ili su Oni zastice BELI MEDVEDI

  • Pravda i Istina

    08:17 // 11. 6. 2018.

    Postavlja se pitanje ko je godinama kontrolisao firmu i KO VRŠI NADZOR TOG PREDUZEĆA, to naravno rade u sekretarijatu za komunalnu delatnost, trebamo pitati njih povodom ovih dešavanja šta ONI KAO "STRUČNI" IMAJU DA KAŽU, a ne sakrili se kao neki miševi i sada ćute dok gungula prođe, čuvaju svoja pomoćnička i sekretarska mesta DA IM DUŽE TRAJU, znači dajte bre zar mislite da građani ne kapiraju!

  • Grof

    00:51 // 11. 6. 2018.

    Ne shvatam da za tri godine niko iz gradske uprave nije znao šta se radi na aerodromu?! Sumnjivo brate i to mnogo sumnjivo. Opet neko politikanstvo 100%.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: