Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:43, 26. 1. 2019.

| Društvo

Smetovi stvorili problem na lokalnim putevima u okolini Niša

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Kamion sneg
Do večeras situacija povoljnija; Ilustracija; Foto: A. K.

Tokom noći vetar je naneo veliku količinu snega na lokalne puteve u okolini Niša zbog čega je jedan deo njih i dalje teško prohodan za vozila. Ekipe su na terenu, kažu u Zimskoj službi, te se očekuje da do večeras putevi budu raščišćeni i slobodni za prolaz automobilima. Kako nema novih padavina, ulice u samom gradu su prohodne.

Putem Fejsbuka, mnogi građani požalili su se da je put od sela Trupale potpuno neprohodan, da nisu mogli da odu na posao, te da su se vraćali kućama. Ipak sada su Čamurlijski put, kao i putevi ka Trupalu, Supovcu i Sečanici prohodni, priča šef Zimske službe Sveta Manić, a do večeras će se situacija dodatno popraviti.

Na lokalnim putevima bilo je dosta nanosa, bilo je dosta zaglavljenih vozila prema Supovcu, Sečanici, Trupalu, Vrtištu, Popovcu. Ekipe su od noćas, jutros i sad ovog momenta na terenu. Radi se na uklanjanju tih smetova, gledaćemo da u toku dana, kako dan odmiče, taj deo posla završimo i da svi lokalni putevi budu prohodni - rekao je Manić.

Problem nije nastao zbog samog snega, koji sinoć nije mnogo napadao, pojašnjava Manić, već zbog jakog vetra, koji ga je nanosio na jednu stranu.

Posle intenzivnog rada u toku jučerašnjeg dana, kada smo uspeli da sve ulice i lokalne puteve očistimo i učinimo ih da budu prohodni, noćas je padao dodatni sneg, ali to nije bio problem, koliko je bilo problema sa jakim vetrom, koji je stvarao nanose na lokalnim putevima - ispričao je Manić.

Gradski prevoz, kaže Manić, zasada do zavejanih sela ne treba da ide. U Direkciji za javni gradski prevoz Niša, po svojoj ustaljenoj praksi, istakli su skraćenja za prethodni period, ali najava o tome gde neće zalaziti autobusi u narednom periodu nema.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: