Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:10, 18. 5. 2015.

| Društvo

Smrad komšijskih kontejnera "preti" vrtiću

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
kontejneri
Kontejneri postavljeni na 4 metra od vrtića "Plavi čuperak"; Foto: Skupština stanara

U Ulici Boško Buha u Nišu nedavno su kontejneri okolnih zgrada postavljeni na delu parkinga i tik uz obližnji vrtić. Stanari strahuju za zdravlje dece, ali i svoje, a iz Uprave za komunalne delatnosti kažu da je sve urađeno po propisima i da stanari treba da obezbede prostor.

Skupština stanara zgrade broj 6 ima više primedbi na novu lokaciju kontejnera, a najviše im smeta smrad, blokiran parking i opasnost od zaraze.

Lokacija ovih kontejnera počinje da prerasta u lokalnu deponiju. Svakako je najveća šteta nanešena deci vrtića koja će u letnjim mesecima spavati u prostorijama otvorenih prozora na samo nekoliko metara od prepunih kontejnera, čija je sadržina pretežno biološki otpad, zbog blizine pijace. Ovakve sadržine su privlačne za pse lutalice, pacove i insekte što dodatno ugrožava decu - piše u dopisu koji je potpisan sa Skupština stanara zgrade br. 6.

kontejneri8 Kamion JKP "Medijana" blokirao parking; Foto: Skupština stanaraU Upravi za komunalne delatnosti kažu da je nalog za postavljanje kontejnera na određenu lokaciju potekao od njih i da je to moralo biti urađeno, jer su kontejneri stajali na trotoaru, što nije dozvoljeno.

Iz Uprave poručuju da je stanarima naloženo da kontejnere ograde i obezbede kako se smeće ne bi raznosilo i pravile deponije.

Nova lokacija ne ometa bezbedno odvoženje smeća, što je ranije bio problem. Kada stanari izbetoniraju plato i ograde, sprečiće se rasipanje otpada i smanjiće se mogućnost za pojavu pacova - piše u odgovoru Uprave.

kontejneri4 Kontejneri na parkingu, smeće svuda naokolo; Foto: Skupština stanaraKada je reč o vrtiću “Plavi čuperak” koji se nalazi nedaleko od posuda za otpad, nadležni kažu da su ispoštovani svi zakonski usovi.

Predškolska ustanova “Pčelica” nije kontaktirana prilikom postavljanja kontejnera, ali je Uprava vodila računa da kontejneri budu na 4 metra od vrtića, na minimalno propisanoj udaljenosti. Vrtić će biti bezbedniji kad skupštine stanara ograde prostor kako im je naloženo - poručuju iz Uprave.

Šest kontejnera, koliko ih ima uz ogradu vrtića, koriste stanari zgrada Ulice Boško Buha brojevi 2, 4 i 6 u Nišu, a kako kažu u Upravi za komunalne delatnosti zbog nepoštovanja propisa ili neadekvatnog odlaganja smeća stanari mogu da podnesu prijave nadležnoj komunalnoj inspekciji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Perko

    00:20 // 19. 5. 2015.

    Pukli smo totalno! Prljavi, smrdljivi, neorganizovani, samo kukamo...Gradovi u Africi su čistiji a ljudi preduzimljiviji.Komunalne službe pune administracije a gradjani nezainteresovani za oko zgrade

  • slavko

    16:16 // 18. 5. 2015.

    Zivim tu preko puta skoro 5 godina i samo sam jednom video da neko cisti tu oko vrtica.Ruglo.Cak sam video i cistacicu iz vrtica koja samo okrene kantu sa djubretom preko ograde.Gde su komunalci sada

  • prvo table sad kontejneri

    14:46 // 18. 5. 2015.

    opet Upr. za kom. delatnosti ko
    kontroliše njihov rad pre neki dan pogrešno postavljane table, građani ukazali na problem sada kontejneri ko je odgovoran za to opet stručnjak koji traži pomoc gradjana

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: