Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:12, 12. 3. 2016.

| Društvo

Snage za pomoć u spasavanju od poplava pripravne i u Nišu

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
DSC-7174
Ekipe u dežurstvu; foto: MUP

Nakon što je Štab za vanredne situacije grad Niš odredio kao jedno od kritičnih područja zbog najavljenih padavina u narednih 36 sati, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obišao je Niš.

DSC-7141 Poseta Nišu kao jednom od kritičnih područja; foto: MUPPrema njegovim rečima, Ministarstvo je odmah reagovalo i stavilo u pripravnost sve snage za pomoć u spasavanju od poplave.

Na odbrani je angažovano novih 50 pripadnika Žandarmerije, a dežuraju i predstavnici Sektora za vanredne situacije, Vatrogasno-spasilačkih jedinica i Vojske.

Oni sa ovog mesta mogu vrlo brzo da dođu da zaštite čitav region, zavisno gde bude potrebno - istakao je ministar.

Kada je reč o merama zaštite od poplava, Stefanović je pohvalio ono što je do sada uradila gradska vlast.

Očišćena su korita reka, sklonjen je otpad, granje i zato je prohodnost korita veća. Negde su korita produbljna, što ukazuje na njihovu svest i dobar rad u Nišu. Mora da se radi na tome i to je praktično preventiva koja je veoma značajna - ocenio je Stefanović.

DSC-7228 Za reakciju spremni i žandarmi; foto: MUPMinistar je najavio i plan da u poseti Nišu razgovara i sa načelnikom Policijske uprave Ninoslavom Mitićem i rekao da je “bezbednost građana Niša jedan od najvažnijih prioriteta”.

Niš je važan grad, ne sme nikad biti zaboravljeno da je ovaj region veoma važan za  Republiku Srbiju, a naravno, Ministarstvo unutrašnjih poslova daće svoj doprinos da se građani osećaju sigurno - rekao je ministar Stefanović.

Podsetimo, jutros se kod Grdelice kod Leskovca izlila Južna Morava i poplavila zasade jagoda i druge oranice, a okolna domaćinstva još nisu ugrožena,

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u noći između nedelje i ponedeljka i u ponedeljak pre podne očekuju se obilnije padavine - u većini mesta od 10 do 30 mm, a u istočnimm, južnim, jugozapadnim i centralnim delovima oko 40 mm.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • joka

    14:53 // 13. 3. 2016.

    Zasto se svi politicari sete Nisa samo u predizbornoj kampanji?

  • Realno

    13:07 // 13. 3. 2016.

    Zna li neko kada pada ta kiša, ja već 4 dana stojim pred prozorom i ne videh ništa od "tih" najavljenih padavina, vanredne situacije, poplave i sl ? a čujem i ministar došao da interveniše.
    Da ne živimo u paralelnom univerzumu !?!

  • ledu

    10:21 // 13. 3. 2016.

    Dosao je on u predizbornu kampanju, ne zbog mogucih problema

    • Dragan

      14:10 // 13. 3. 2016.

      Baš me interesuje koliko bi on glasova mogao da obezbedi 5-15?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: