Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:09, 2. 11. 2017.

| Društvo

Snajperista, penzioner i poljoprivrednik članovi upravnih i nadzornih odbora niških preduzeća

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
fotelja
Da li tek kreće bura oko izbora direktora u Nišu?; Foto: A.K.

Iako bi u nadzornim i upravnim odborima javnih ustanova i preduzeća trebalo da budu postavljeni stručnjaci, zahvaljujući predlozima vladajuće većine, u nadzornom odboru Parking servisa, naći će se čovek koji je “uvek spreman da ide na službeni put”, u Direkciji za izgradnju poljoprivrednik i železničar, dok je u Upravnom odboru Narodnog univerziteta Niš taksista i snajperista. Opozicija smatra da je izbor skandalozan jer se radi o ljudima sa "bizarnim biografijama".

Nenad Stanić Stanišićeva biografijaNa predlog vladajuće većine, na poslednjoj sednici Skupštine Grada, izabrani su članovi nadzornih i upravnih odbora velikog broja niških javnih preduzeća i ustanova, među kojima su i Nišstan, Parking servis, Mediana, ali i Narodni univerzitet u Nišu.

Između ostalog, među članovima Nadzornog odbora Gorice, našao se doskorašnji direktor Tržnice Radovan Milojević, koji je sada u penziji.

Pored njega, za predsednika Nadzornog odbora JKP Mediana izabran je bivši finansijski direktor Gorice Slaviša Stamenković, dok je za člana Upravnog odbora Narodnog univerziteta u Nišu izabran Nenad Stanišić, koji je u svojoj radnoj biografiji naveo da je radio kao taksista, ali i kao snajperista u Vojsci Srbije.

Pozicija strelac-snajperista, osposobljen za rukovanje vatrenim oružjem dva puta po 3 meseca - naveo je Stanišić u svojoj radnoj biografiji.

Inače, nadzorni i uravni odbori, između ostalog, kontrolišu i nadziru rad direktora, donose i menjaju Statut, utvrđuju poslovnu i razvojnu politiku.

Podsetimo, na jučerašnjoj sednici Skupštine Grada za v. d. direktora Lutkarskog pozorišta izabran je profesor fizičkog vaspitanja.


Jovanović: Tražiću njihovu smenu!

Branislav Jovanović Jovanović smatra da novoizbrani članovi nadzornih i upravnih odbora moraju da budu smenjeni; foto: JVGradski odbornik Branislav Jovanović kaže da se radi o bizarnom odabiru članova nadzornih i uravnih odbora, pre svega jer su nestručni i najavio je da će na sledećoj sednici Skupštine Grada od gradonačelnika Niša Darka Bulatovića tražiti njihovu smenu.

Jovanović se osvrnuo na biografije dvojice novoizabranih članova Nadzornog odbora Direkcije za izgradnju grada, Dejana Milosavljevića, koji je u biografiji naveo kao radno iskustvo rad na železnici i na Vladu Krstića, koji je završio Poljoprivredni fakultet.

Mi u Direkciji ne pravimo plastenike i krastavce, nego ulice. Neadekvatan čovek. A drugi je čovek sa železnice, takođe neadekvatan - kaže Jovanović.

Njihovo obrazovanje, dodao je Jovanović, takođe je upitno, jer se, kaže, uglavnom radi o ljudima koji su završili Singidum, Megatrend ili fakultete u Prištini.


Radimila Popović: Trebalo da budu postavljeni stručni, nestranački ljudi

Radmila Popović Odbor za imenovanja Radmila Popović smatra da na takvim pozicijama treba da budu stručni, nestranački ljudi; Foto: JV/S. M. Dok poverenik Demokratske stranke za Niš Miodrag Stanković tvrdi da bi u odborima i na rukovodećim mestima vladajuća stranka trebalo da predlaže najbolje kandidate iz svojih redova, a njihov odabir pokazuje da nemaju dobre kandidate, odbornica Pokreta "Dosta je bilo" i članica Odbora za imenovanja Radmila Popović kaže da bi trebalo da se biraju nestranačke ličnosti koje su stručne.

Iako bi trebalo i opozicija da se pita oko ovakvih stvari, to nije praksa. Oni zbog toga i formiraju koalicije. Mi sve vreme apelujemo da upravo ne moraju kandidati da budu stranačke ličnosti, čak da ne pričamo o pozicionim kandidatima, ne treba da budu uopšte stranački - rekla je Popovićeva.

Popovićeva dodaje da se to ne dešava, ali kada bude krenulo da se dešava, kako kaže, "znaćemo da nam je krenulo nabolje".

Ovaj tekst je nastao u okviru projekta "Hoću da znam, partijsko zapošljavanje u javnim institucijama" koji je sufinansiran iz budžeta Republike Srbije - Ministarstva kulture i informisanja kroz program sufinansiranja projekata iz oblasti javnog informisanja.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zabrinuti Nislija

    12:24 // 7. 11. 2017.

    Ako neko zna nek kaze koliko cemo da cascevamo ovu strucnu gospodu u Upravnim odborima? Ili je ne daj Boze SNS kadar negde preraspodeljen da radi za dzabe?

  • mara markivic

    12:14 // 3. 11. 2017.

    Gosp. Jovanovic bi trebao da zna da ko zavrsi Poljopruvredni fakultet postaje diplomirani inzenjer poljoprivrede, a ne neko ko pravi plastenike. To bolje sam da radi, bila bi veca korist od njega. A da je cirkus sa izborima, jeste.

  • Gaga

    10:50 // 3. 11. 2017.

    Horor!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: