Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:47, 6. 1. 2017.

| Društvo

Sneg blokirao puteve, lančani sudar u Nišu zbog lošeg vremena

Autor:J.Ć.Izvor:Južne vesti, RTS
Udes
Foto: Milan Stanković

Zbog loših vremenskih uslova i snega koji od sinoć neprekidno pada, putevi u Nišu su uglavnom neprohodni, a jutros oko 8 sati došlo je i do lančanog sudara sa 17 povređenih kod Kazneno-popravnog zavoda. Građanima se savetuje da ostanu kod kuće.

Sneg Sve zavejano, foto JVPolicija još uvek utvrđuje detalje udesa koj se dogodio na jednoj od izlaza iz NIša, a u Hitnoj pomoći kažu da je dvoje njih povređeno dok su ostali na dijagnostici.

Zbog vremenskih uslova i slabe vidljivosti u saobraćaju na auto-putu Beograd–Niš, kod petlje Trupale, obustavljen je saobraćaj u oba smera, javlja RTS, dok se deo saobraćaja preusmerava starim putem preko Aleksinca. Jutros je na ovom delu auto-puta, kako javljaju vozači i putnici, stvorena velika kolona vozila koja su bila zarobljea u snegu.

Nalazimo se u autobusu na petlji kod Trupalskih šuma, smer iz Beograda ka Nišu. Ispred nas tri šlepera paralelno zaglavljena. Ispred njih je pitanje šta se sve dešava. Šlepere na nekoliko metara od nas sada skoro više i ne vidimo. Dok vidljivost nije pala na nekoliko metara moglo se videti puno automobila zaglavljenih na raznim izlazima sa petlje i auto-puta. Asfalt se odavno ne vidi. Nema ni naznake da neko radi na raščišćavanju i odglavljivanju. Situacija je, blago rečeno, veoma zabrinjavajuća - javio je Milan S. sa lica mesta.

Udes Foto: Milan StankovićIz "Puteva Srbije" javljaju da su angažovani dodatni kamioni za čišćenje snega, a na terenu su od sinoć, kako kaže šef Zimske službe u Nišu Dragan Dimitrijević, gotovo sve niške ekipe koje čiste sneg, ali stanje dodatno otežava vetar koji pravi velike nanose, pa se građanima savetuje da ostanu kod kuće.

Ekipe od sinoć čiste sneg, ali sve dok ne stane vetar, putevi će na pojedinim mestima biti neprohodni - kaže Dimitrijević.

On apeluje da se iz kuće ne izlazi bez preke potrebe, a oni koji su bolesni najbolje je, kaže, da pozovu Hitnu pomoć koja će u zavejanim mestima doći zajedno sa Službom za čišćenje.

Sneg koji intenzivno pada od četvrtka popodne već je, prema merenjima Meteorološke stanice, dostigao visinu od 18 cm dok je temperatura 8 stepeni ispod nule.

Udes Foto: Milan Stanković

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Predrag Tomović

    09:55 // 7. 1. 2017.

    Hej, proveo sam 11 sati na obilaznici Aleksinac-Niša, gde nas je usmerila policija, zaglavljen u taksiju, u koloni... Ludilo avion oz Minhena nije mogao u Niš, sleteo na Beogradski aerodrom, Wizz obezbedio autobuse, zbog nečije bolesti, nas dvoje, uzeli taksi...a onda horor, organizacija nula, zaglavljeni svi pravci...nema vode, hrane... ma nema veze ali nestaje benzin a ledeno doba, park iz doba

  • Koja

    17:50 // 6. 1. 2017.

    Trebalo je da pošalju parkove da prebace vozila do grada. Ali oćeš djavola. To se ne plaća.

  • En

    17:13 // 6. 1. 2017.

    Naslov skroz pogresan....lancani sudar je zbog neuskladjene voznje i zato sto nas nestrpljivi narod ne drzi odstojanje nego jurca....danas sam dosla iz Nisa u Vranje i bar desetak ludaka je kao mlaznjakom letelo!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: