Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:59, 23. 3. 2021.

| Društvo

Sneg i dalje stvara probleme u babušničkim selima, nekoliko bez struje

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
sneg
Sneg ne prestaje; foto: Selo Štrbovac FB

Nove padavine povećale su snežni pokrivač u babušničkim planinskim selima, pa će mašine Komunalca i danas čistiti sneg u nekoliko pravaca, a u pomoć im je stigla i mehanizacija iz susednih opština. Prema poslednjim podacima iz EPS-a, trenutno su zbog kvara na dalekovodu bez struje potrošači u selima Leskovica, Radosin, Rakov Dol i Crvena Jabuka.

Tokom jučerašnjeg dana i noći pale su nove količine snega, a iako se on u gradskoj sredini ne zadržava na kolovozu, u pojedinim planinskim selima pokrivač se povećao i za pola metra.

Plan Komunalca je, kako saopštavaju, da ekipe čiste sneg u šest pravaca i pozivaju građane da sve probleme koje prouzrokuju snežne padavine prijave na telefon 010/385731. sneg struja Ekipe na terenu; foto: Opština Babušnica

Danas će se čistiti od Ljuberađe ka Preslapu i selu Crvena jabuka, kao i od Strelca do sela Masurovci i od Zvonca do Vučidela i u drugom pravcu ka Našuškovici. Takođe mehanizacija će biti i na pravcu od Štrbovca ka Ljuberađi - saopštavaju iz Komunalca.

Do odstupanja od plana može doći, dodaju, zbog koordinacije sa ekipama babušničke Elektrodistribucije, kako bi pristupili trafostanicama u selima i omogućili redovno snabdevanje stanovništva ili zbog drugih nepredviđenih okolnosti.

Zbog kvara na dalekovodu bez struje su trenutno, prema podacima EPS-a, potrošači u selima Leskovica, Radosin, Rakov Dol i Crvena Jabuka, a očekuje se da tokom dana uz pomoć mehanizacije Komunalca ekipe elektromontera saniraju nastale kvarove i normalizuju snabdevanje strujom u ovim selima.

Razuđenost opštine i udaljena sela stvaraju probleme, pa mehanizacija Komunalca nije dovoljna da izađe na kraj sa velikim količinama snega, koji ne prestaje da pada i svim problemima koje prouzrokuje. sneg spašavanje Sneg i udaljenost sela od puteva problem; foto: Opština Babušnica

Zbog toga su, kažu u lokalnoj samoupravi, u pomoć stigle raspoložive ekipe iz susednih opština, Gadžinog Hana i Dimitrovgrada, koje su pomogale u na čišćenju snega i uklanjanju popadalih stabala sa puta.

Juče nam je javljeno da u udaljenoj mahali sela Vrelo živi sama starica kojoj je bila neophodna hitna lekarska pomoć. Obzirom da su prethodna dva dana čišćeni mahalski putevi, uključujući Vrelo, gde živi ova starica, spasilačka ekipa vatrogasaca i medicinska ekipa probili su se do nje kvadom, kako bi u najkraćem roku bila hospitalizovana - kažu u Opštini.

Podsetimo, sneg je počeo da pada u ponedeljak, 15. marta, a u međuvremenu je u Babušnici proglašena i vanredna situacija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Čudesni dribling

    11:10 // 23. 3. 2021.

    Čudim se da se još niko iz SEKTE nije oglasio, da seljani samo još malo izdrže, što da se troše pare kad će sneg za deset dana da se stopi.

    • Des - pot

      12:56 // 23. 3. 2021.

      VOđa obilazi investicione objekte. "Skoknuće" do Rakovog Dola da kaže seljacima, da nisu zaustavili radove na mini elektrani,sad bi imali struju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: