Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:25, 17. 1. 2017.

| Društvo

Sneg podsetio nadležne da je potrebno još vozila za čišćenje

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Da li će sve ostati samo na obećanju? foto: JV
Da li će sve ostati samo na obećanju? foto: JV

Da su potrebna nova vozila za čišćenje snega, iz Grada su shvatili usred zime, na sastanku Štaba za vanredne situacije. S obzirom na to da novac kojim bi se kamioni nabavili nije predviđen budžetom koji se planirao kada nije bilo snega, sada moraju da se “stvore uslovi da se to nabavi”.

Planirano je da se kupi još 5 vozila za čišćenje snega, kaže pomoćnik gradonačelnika Dragoslav Pavlović, a procene koje su dobili od JKP “Mediana” je da će to koštati 50 miliona dinara, ali da postoji mogućnost za popust jer će kupovati više vozila odjednom. Sve zavisi od ponude, dodaje, pa će konačna cifra biti poznata kada bude raspisan tender.

To je nešto što još nije kristalno jasno, bar meni ne, da li će to sprovoditi Grad ili će ići preko JKP “Mediane”, s obzirom da je gradonačelnik obećao samo, ali da li smo pokrenuli to ili ne, nisam u ovom trenutku upoznat - objašnjava Pavlović.

Gradonačelnik je na sastanku Štaba, kaže Pavlović, rekao da će pokušati da izdvoje 40 miliona dinara i nada se da za taj novac može da se kupi 5 vozila. Sada treba da se “izradi pozicija sa koje će to moći da bude pokrenuto”.

Mislim da Uprava za finansije radi na tome, ali nisam sasvim siguran, jer ne može to tek tako, a i to nije sfera u kojoj sam ja vičan. To nije predviđeno budžetom jer je doneto kao zaključak na sednici Štaba za vanredne situacije koja je bila januara, a budžet je usvojen krajem decembra - navodi Pavlović.

Kako je na smotri Zimske službe rekao direktor JKP "Mediana" Bratislav Vučković, to preduzeće ima "14, što vozila, što radnih mašina" i najavio je da će se sve koristiti za čišćenje snega. Međutim, pomoćnik gradonačelnika kaže da "Mediana" ima 5 vozila i da je neophodno nabaviti još 5.


Sve je još u formi obećanja

Zbog čega se o ovome nije govorilo ranije nego usred sezone, Pavlović kaže da treba pitati one koji su ranije upravljali gradom.

Mi smo sad uvideli problem i sada se njime aktivno bavimo. Znam da je obećano i da ćemo da pokrenemo, ali koliko će da se čeka na to, ne znam - ističe Pavlović.

Do kraja ove zime se situacija verovatno neće promeniti, jer plan javne nabavke nije napravljen, što su nam i potvrdili iz Službe za javne nabavke.

Podsetimo, iako su zvanične informacije iz Grada bile da su svi putevi prohodni, gradonačelnik Niša Darko Bulatović je na sednici Štaba za vanredne situacije, osim odluke o kupovini novih vozila, ponovo postavio nekadašnjeg rukovodioca Svetislava Manića na čelo Zimske službe, a smenio doskorašnjeg Dragana Dimitrijevića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • baš me briga što ništa nisam radio

    23:02 // 17. 1. 2017.

    Па шта ради начелник Штаба за ванредне ситуације града Ниша? Ваљда је он лице од струке? Или можда није?! Где су планови заштите и спасавања од снежних наноса и блокада? Шта ради цивилна заштита у Нишу? Чуо сам да постоји међу њима и неко одељење за управљање ризиком? Па што не управљају, или знају само да састанче и наплаћују прековремени рад и дежурства из топлих канцеларија и штабова?!

  • sale

    18:35 // 17. 1. 2017.

    Treba, al to kosta, pa se onda pravi deficit, pa onda premijer (zasluzeno) grdi gradonacelnika...

    Bolje je ovako... Vise para ostaje za direktore marketinga i pomocnike pr menadzera vodovoda, kanalizacije, medijane i ostalih javnih preduzeca...

  • prvoslav

    18:32 // 17. 1. 2017.

    Vozila tareba da kupi Parking servis jer on jedini ima para, a i koristi ulice za naplatu parkinga pa iste treba i da cisti.

    • covek

      19:45 // 17. 1. 2017.

      Tako je, ovo je haos kako lose ciste grad, pogotovo ta parking mesta. Sramota za grad, a vole da pricaju kako smo drugi grad u Srbiji, mozda, ali od pozadi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: