Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:52, 7. 2. 2010.

Sokobanja zadovoljna novom podelom

Sokobanja, Milošev konak; foto: wikipedia

 Čelnici opštine zadovoljni novim predlogom kojim bi Sokobanja pripala regionu u čiji će centar biti Niš.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Stanojko

    00:02 // 8. 2. 2010.

    Malo sutra, ja lično kao Sokobanjčanin nisam za to. Njemu lično možda se i sviđa, ali pitajte Sokobanjčane pa ćete da vidite, da li vole da budu u Niškom regionu. Ako neko hoće negde da nas svrstava, mora da nam ostavi i pravo na referendum. Priča o decentralizaciji, a kroji mapu u BG bez da nas pita. Gledam deonicu puta Aleksinac-Sokobanja, ovaj deo koji pripada Aleksincu, a koji je u ingerenciji PZP Niš, katastrofa. Njih sve ove godine nije bilo briga da srede taj put, jer ih ne zanimamo, pa ima Niš Nišku banju i to je bio problem nekad kad smo i bili pod Niškim regionom. Znači prvo da vidimo mi šta dobijamo (npr. izlaz na auto put direktan, kod bivšeg motela Mali cvet, pa asfaltiran kompletan put preko Ozrena do Niša, itd). Novac za Sokobanju da dolazi iz republike direkto u Opštinu Sokobanja, i da se tu donose odluke na lokalnoj zajednici, jer to je prava decentralizacija, neću da me sad muze neki regionalni centar Niš i odlučuje šta ćemo da radimo mi u svojoj opštini, ako treba da imam nekakav centar neka bude kao i do sad Beograd, mi smo malo mesto i nama je sve jedno. Nemojte mi zameriti, ali Niš pokušava da okupi što više malih mesta oko sebe da bi se spasio i promovisao u odnosu na BG i tu će jedino Niš imati koristi, što se Banje tiče bitne su investicije koje može da povuče direktno iz Republike, jer se te pare opet raspoređuju u BG, ne bih da mi dolaze preko regionalnog centra i da se tu mulja. Realno Niš nije sposoban sebe da izdržava i tu mi nemamo vajde, već eto treba da pravimo većinu. Složio bih se sa ovim predlogom ali hoću da nam se u banji jasno pokažu prednosti ovakve podele i način funkcionisanja administracije sa tokovima novca. Lično složio bih se da se proglasimo za Beogradsku opštinu i mislim da bi to bilo korisno, interesantno i dobra reklama.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: