Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:11, 13. 3. 2023.

| Društvo

Sotirovski: Iz “Srbijavoda” traže da se sruši Vrežinski most, verovatno ćemo projektovati novi

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
most, donja vrezina
Iz "Srbijavoda" izričiti da je most dotrajao i da treba da se sruši; foto: S. V.

Iz Srbijavoda odbili su predlog da se rekonstruiše postojeći most u Donjoj Vrežini i traže da se on ipak sruši i da Grad, ako je zainteresovan, gradi novi, kaže gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. Dodaje da će zato verovatno morati da projektuju novi most, ali da ne zna koliko će to trajati.

Most je već dugo u lošem stanju. Prvobitni stav gradonačelnice bio je da se u Donjoj Vrežini neće graditi novi, pa zatim da hoće, ali samo pešački ako to struka odobri.

Sotirovski sada za televiziju Belle Amie kaže da je bilo razgovora sa Građevinsko-arhitektonskim fakultetom oko toga da se izmesti celokupna infrastruktura ispod mosta i da se on podigne, ali da su iz Srbija voda izričiti u tome da je on dotrajao i da mora da se sruši.

Razgovarali smo sa Srbijavodama u vezi sa rekonstrukcijom vrežinskog mosta i najnovija informacija je da su nas oni odbili da mi rekonstruišemo taj most i da traže da se ipak most sruši, pa ako smo zainteresovani, da radimo novi, oni nemaju ništa protiv - navodi gradonačelnica.

Prema njenim rečima, Grad će zato verovatno morati da projektuje novi most na istom mestu. Ipak, ne zna se koliko bi to potrajalo.

Zaista želimo da uradimo. Ako me pitate koliko će to trajati, ja to u ovom trenutku ne znam, ali njegova sudbina je trenutno takva - zaključuje Sotirovski.

Iz Grada su, kaže, spremni da još jednom Srbijavodama objasne da bi bilo značajno i da bi manje koštalo da se rekonstruiše postojeći umesto da se gradi novi most.

Između ostalog, planiramo da radimo i neke druge mostove i saobraćajnice, pa jednostavno to što imamo u budžetu treba da raspodelimo na ravne časti - navodi gradonačelnica.

Podsetimo, meštani su zbog najava da bi mogli da ostanu bez mosta protestovali i poručili da im je on neophodan.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ili

    18:59 // 15. 3. 2023.

    most je potonuo mozda od brzih kamiona a ovako moze da se prenese na drugo mesto manje opasnije na 2 pozicije itd zavisi jel to su betonski pragovi

  • Freza

    18:50 // 14. 3. 2023.

    Grad bolje tranvaj da uvede a ne pare da lupa za most koji nigde ne vodi.Vrezincani kako su zapeli ce traze metro.Umesto na frezu pa u bacu.

    • Var tehnolog

      17:37 // 15. 3. 2023.

      Mozda ti je komentar dobar, mozda ne , ali da ti skola vrati pare,jel si pobegao sa casa gramatike ! TraNvaj ne postoji, postoji tramvaj !
      Secam se jednog komentatora, pre par godina, koji se zalagao ,da se komentari nepismenih ne objavljuju, jer je bilo mnogo, aviJona, kamiJona,

  • Skitam i pitam

    18:31 // 14. 3. 2023.

    "Razgovarali smo sa Srbijavodama u vezi sa rekonstrukcijom vrežinskog mosta..."
    "Iz Grada su, kaže, spremni da još jednom Srbijavodama objasne..."
    Mislim da je nemoguće razgovarati sa nekom firmom, već sa nekim ljudima u nekoj firmi.
    Kao što je nemoguće "objasniti" nekoj firmi, već ljudima.
    A što se mosta tiče, najpre treba sagraditi nov, pa rušiti stari.
    Lako je rušiti...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: