Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:14, 2. 6. 2021.

| Društvo

"NišStan" se spaja sa Gradskom stambenom agencijom uz obrazloženje - da sve usluge budu na jednom mestu

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
nistan printscreen foto gm
"NišStan" + GSA = preduzeće; foto: printscreen

Glavni razlog spajanja javnih preduzeća NišStana i Gradske stambene agencije jeste koncentracija određenih usluga na jednom mestu, rekla je gradonačelnica Dragana Sotirovski. Naglasila je da ova odluka ne znači gašenje NišStana, već zaokruživanje dva preduzeća u jedno, čime će se baviti radna grupa. Na pitanja Južnih vesti o fuziji dva preduzeća iz kabineta gradonačelnice nedeljama ne odgovaraju.

Utapanje NišStana u Gradsku stambenu agenciju poznato je od 21. maja, kada je objavljen zaključak Gradskog veća, ali se o razlozima sve do danas nije znalo. I dalje je, međutim, nejasno da li se NišStan kao privredni subjekat gasi.

Iako je direktor ovog preduzeća Miroljub Čupić ranije naveo da bi spajanjem sa Gradskom stambenom agencijom trebalo da se smanji broj zaposlenih u administraciji, što je navodio kao jedan od glavnih problema, Sotirovski to nije navela kao razlog već - uspostavljanje jednog jedinstvenog sistema na jednom mestu.

Pomoć građanima koji svakodnevno se obraćaju "NišStanu" i naravno koncentracija određenih usluga na jednom mestu, kad kažem koncentracija, mislim pre svega i na održavanje liftova i na čišćenje zgrada i na dimničarske usluge i na sve ono što je nekada "NišStan" pružao građanima, a sada više, nažalost, kroz godine koje su za nama su se te neke usluge rasule ili kod privatnih lica ili kod drugih preduzeća - dodala je.

Napominje da je princip isti kao i sa Objedinjenom naplatom kada su odlučili da preko nje naplaćuju sve komunalne usluge, te će sada dva preduzeća delovati kao jedno.

Ali, to ne znači da ugasimo "NišStan", to bih želela posebno da napomenem, to znači da ćemo i sve one usluge koje su građani navikli od "NišStana" da pojačamo maksimalno, da uvedemo još neke usluge i da kompletiramo, odnosno zaokružimo ta dva preduzeća kroz jedno preduzeće koje će pružati usluge građanima svakodnevno - kaže ona.

Radna grupa koja bi ovu ideju trebalo da realizuje do kraja je već formirana, ali i dalje nije poznato kada će doći do spajanja.

Podsetimo, kraj prošle godine, od 12 niških javnih preduzeća, jedino je NišStan završio sa minusom na računu.

I sam direktor Čupić je na jednoj od sednica niškog parlamenta pričao o problemima u poslovanju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Razbibriga

    18:58 // 3. 6. 2021.

    Umesto majstora, na teren ce ici injzinjeri, jer majstori pobegose u zemlje gde se zanat postuje i ne treba partijska knjizica !

  • Boban Dimitrijević

    08:54 // 3. 6. 2021.

    Nišstan prvo da sredi onaj zmijarnik i otpad pored njihove zgrade. Nije mi jasno kako mogu da funkcionišu u onakvom okruženju...

  • Robin Hud

    22:32 // 2. 6. 2021.

    U tu koncetraciju ja podrazumevam upola manje direktora, zamenika, sekretara i ostale sluzbe. Sumnjam da delite moje misljenje nego nemate mozak da nadjete bolje objasnjenje

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: