Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:23, 18. 8. 2022.

| Društvo

Sotirovski: Nismo pogrešili što smo Aerodrom predali državi

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
aerodrom 3

Radovi koji su počeli pre pet meseci na izgradnji nove terminalne zgrade na Aerodromu "Konstantin Veliki" u Nišu uveliko traju, a obilazeći ih sa ministrom građevinarstva Tomislavom Momirovićem, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je istakla da su nova ulaganja u aerodrom dokaz da nisu pogrešili sa odlukom da njegovo poslovanje prebace na državu.

Krajem marta ove godine je počela izgradnja nove terminalne zgrade na Aerodromu u Nišu, a nakon pet meseci radovi oko ovog objekta su napredovali što je istakao i pomoćnik direktora Aerodroma Srbije Živojin Tasić. aerodrom 4 Ministar i gradonačelnica kažu da nema greške što je niški aerodrom nije više niški; foto: T. T.

Izvođači radova su u potpunosti ispoštovali dinamiku izvođenja radova i poštovali su sve bezbednosne procedure koje su bitne za izvođenje radova. Trenutno se radi objekat dimenzije 38x100 metara u osnovi i to podrum, prizemlje i privi sprat, očekujemo da se ovaj objekat stavi pod krov najkasnije do novembra ove godine i da bude završen u potpunosti do kraja aprila sledeće godine - rekao je Tasić.

Nakon toga kaže da će pristupiti rekonstrukciji postojećeg objekta terminalne zgrade i proširenju za 8 metara, pa očekuje da se kompletan projekat završi do kraja marta 2024. godine, kada je i krajnji rok.

Kapacitet zgrade će biti do milion i po putnika, pa je ministar Momirović istakao da će aerodrom u Nišu biti motor razvoja juga Srbije.

Ovo će biti jedna velika stvar za Niš, ovo će biti jedna investicija koja će potpuno promeniti i privredu Niša. Mi danas gradimo ovaj aerodrom da primimo milion i po putnika godišnje, postojeća zgrada, koja je projektovana 1986. godine, projektovana je za 100.000 putnika godišnje, pogledajte kolika je to promena. U julu ove godine u odnosu na jul prošle godine zabeležen je rast broja putnika od 70 odsto - poručio je Momirović.

aerodrom 2 Rok za završetak radova je mart 2024. godine; foto: T. T. Kako je ranije objavljeno, čitav projekat će koštati 1,57 milijardi dinara sa PDV-om, a gradonačelnica je istakla da ova ulaganja ne bi mogla da osigura lokalna samouprava da je aerodrom ostao niški.

Zaista smo kao Grad veoma ponosni i ovo je još jedan od dokaza da kada smo odlučivali u Skupštini grada da Aerodrom i svo njegovo poslovanje i sve što se radi kada su investicije u pitanju prebacimo na Republiku nismo pogrešili. Jer u ovom trenutku, bez obzira na to što finansijski grad mnogo bolje stoji nego pre nekoliko godina, 1,3 milijardi dinara, koliko je uloženo u ove radove, ne bi Grad mogao da izdvoji u jednoj godini i da radi ovo proširenje zgrade - istakla je Sotirovski.

Podsetimo, čak osam kompanija je u grupi ponuđača koji su dobili posao rekonstrukcije i dogradnje terminalne zgrade Aerodroma “Konstantin Veliki”, a vodeća kompanija W. D. Concord west d.o.o., koja će izvesti 81,57% radova je već radila na izgradnji niškog Naučno-tehnološkog parka.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Unuče

    20:05 // 19. 8. 2022.

    Pogrešili smo mnogo smo pogrešili, ali sa tobom.

  • Gaga

    15:14 // 19. 8. 2022.

    Odakle ovolika malicioznost Prema aktuelnoj gradonacelnici?
    U svojoj 2000g.dugoj istoriji Nis nije imao atraktivnijeg gradon.Prava Elizabeth Tejlor!

    • Gagina komšika

      15:42 // 19. 8. 2022.

      Gago ti li si?

    • Prike

      15:55 // 19. 8. 2022.

      El se salis?

    • Smuk II

      16:21 // 19. 8. 2022.

      @Gaga : Poviše liči na Ričarda Burtona!
      Bez brijanje noge !

    • Naissus

      17:07 // 20. 8. 2022.

      Sve je to OK, ali ona nije tu da bi izgledala kao neko nego da radi posao za koji je placena novcem gradjana, a ne posao koji joj se iz Bg-a naredi

  • Cika Ljuba

    10:36 // 19. 8. 2022.

    Ne daj Boze da je tebe iko sta pitao.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: