Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:45, 31. 1. 2023.

| Društvo

Sotirovski: "Oko sokolovo" uvelo red, lokacije za podzemne garaže nisu atraktivne investitorima

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti, Zona plus
Dragana Sotirovski
Gradonačelnica kaže da joj Nišlije traže da "Oko sokolovo" proširi rad i na ulice u kojima još uvek ne ordinira; foto: JV / Tamara Radovanović

Sistem “Oko sokolovo” smanjio je gužvu u saobraćaju, tvrdi gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, međutim parking mesta su i dalje veliki problem, koji bi rešile podzemne garaže, ali zbog podzemnih voda u gradu nisu atraktivne investitorima.

Novac od kazni ne ide u Beograd, već direktno u niški budžet, tvrdi gradonačelnica i kaže da joj Nišlije traže da se "Oko sokolovo" proširi rad i na ulice u kojima još uvek ne ordinira.

Kazne od sistema "Oko sokolovo" ne idu u Beograd nego u niški budžet. To što se prikazuje na određenim uplatnicama zavisi od same menjačnice u kojima se uplaćuje. Ono što je bio naš cilj jeste smanjenje saobraćajne gužve, delimično smo uspeli. Na prijemu građana koji su dolazili i tražili da "Oko sokolovo" prolaza njihovim ulicama, a to su glavne ulice u naselju “9. maj” i Dimitrije Tucović. Ljudi iz Komunalne milicije kažu da je 15 puta manje kazni, jer kada jednom osetimo po džepu, sledeći put znamo šta moramo da radimo - rekla je Sotirovski.

Oko sokolovo (2) Sotirovski kaže da novac od kazni sistema "Oko sokolovo" ne ide u Beograd nego u niški budžet; foto: JV / Ljubica Jocić Problem sa parkiranjem imaju i osobe sa invaliditetom, iscrtana su dodatna parking mesta, a kako Dragana Sotirovski kaže, trenutno jedino rešenje kada im se neko parkira na mesto jeste zvanje pauk službe.

Mi od pre dve nedelje, imamo mnogo više parking mesta, nego što smo imali i to sve zahvaljujući ljudima koji su sami predlagali gde da im se obeleži parking mesto za osobe sa invaliditetom. Ono što nije dobro što se vozači koji nemaju obeležene markice na automobilima parkiraju na mestima koja su predviđena osobama sa invaliditetom. Takođe, istog trenutka imate mogućnost da pozovete pauka ukoliko je neko parkiran na mestu osoba sa invalidetom - rekla je Dragana Sotirovski.

Jedno od idejnih rešenja za parking mesta, kako je rekla gradonačelnica jeste zoniranje parking mesta u blizini stambenih zgrada, te da bi stanarskim karticama i kupljenim parking mestima, rešili dugogodišnje probleme, kao što je rešeno stanarima Sinđelićevog trga iza Narodnog pozorišta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Cudo da ni ne pomene

    07:00 // 3. 2. 2023.

    ...kriminal na uglu Rajiceve i Janka Veselinovica, zgrada na kojoj ni jedna terasa nije ista u širini, koja na jednom stanu i nema terasu ali ima izlaz sa vratima a predvidjena podzemna garaza pretvorena u magacin pa stanari umesto u garazi pune ulice svojim vozilima. Ko je za tu zgradu izdao dozvolu u zatvor bez sudjenja.

  • Gaga

    16:10 // 2. 2. 2023.

    ...skloniste od buke...tamo je neki fitnes klub,i magacin sa teglama dzemova i kis.krastavaca;u okviru rekonstr.pijace,da se privede nameni garaze!?

  • Oprem de mua

    10:16 // 2. 2. 2023.

    Ali kako možete da kaznite ako neko iz svog dvorista izlazi staje da zatvori kapiju na 1 minut?!?!
    Mnogo je nepismeno sve što se tiče svega...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: