Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:49, 16. 6. 2022.

| Društvo

Sotirovski: Planiramo pešačku zonu od Tvrđavskog mosta do pijace

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
Ulica Đuke Dinića
U planu da Ulica Đuke Dinića bude samo za pešake; foto: T. T.

"Da naši turisti i sugrađani mogu jednostavno bez automobila do Zelene pijace" - rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski kada je pomenula da su stručnjaci i Grad došli na ideju da prostor od mosta kod Tvrđave preko Ulice Đuke Dinića pretvore u pešačku zonu.

O turističkoj ponudi u tom delu grada govori se od rušenja lokala na Cvetnoj pijaci i otvaranja Beogradske kapije. Početkom marta ove godine Sotirovski je najavila da će upravo taj prostor biti pretvoren u mini-trg, a od projekta uređenja sada navodi da ne odustaju i da su već aplicirali kod Ministarstva turizma i turske agencije "Tika". Ulica Đuke Dinića Pešačka zona bi bila sve do autobuske stanice; foto: T. T.

Ranije objavljeni snimak mini-trga pokazuje da bi deo Jadranske ulice kod Univerziteta bio pešački.

ulica Novi planovi gradske vlasti; foto: T. T. Međutim, sada gradonačelnica najavljuje pešačku stazu sve do glavne autobuske stanice.

Ono što se rodila takođe kao ideja kod našeg stručnjaka iz Zavoda i iz Direkcije i kod nas samih u Gadu jeste da čitav taj prostor, odnosno od šetališta, od mosta do pijace, odnosno do autobuske stanice, koja je sada samo tu privremeno, dakle treba da se raseli, da treba da bude pešačka zona. Mi ćemo verovatno krenuti sa izradom tog projekta da čitav onaj kvart, odnosno preko Ulice Đuke Dinića, bude pešača zona, da naši i turisti i sugrađani mogu jednostavno bez automobila do Zelene pijace, da kupe sve što im je potrebno i da se vrate u centar grada - istakla je Sotirovski.

Podsetimo, u Ulici Đuke Dinića su pre dva dana počele kontrole vanpijačne prodaje, a postavljen je i znak za zabranu parkiranja od ponoći do 7 sati.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Gaga

    14:45 // 23. 6. 2022.

    Oko parkiranja:u podrumu T.C."Kalca"je kineska r.k.;Kinezima dati potkrovlje "Kalce",a u podrumu javna garaza!Ulaganja minimalna.(prist.iz ul B.Gojkov

  • Bratislav Filipovic

    11:30 // 20. 6. 2022.

    Na mestu z. pijace treba postaviti gradski park (ne tržni centar). Tvrđava je monumentalno zdanje i ne treba ga skrivati.

  • Bratislav Filipovic

    11:14 // 20. 6. 2022.

    Ako je već u planu izmeštanje autobuske stanice, treba obezbediti novu lokacju za zelenu pijacu. U tom slučaju biće rešen i problem parkinga.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: