Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:02, 17. 1. 2024.

| Društvo

Sotirovski: Sa prvim lepim danima stiže i asfalt u Učitelj Tasinu, komšije "krive" za kašnjenje

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
1280x0_Ucitelj-Tasa-3
Gradonačelnica objasnila zašto asfalt kasni i kada stiže; foto: Sir Kliktalo od Fotolenda

Stanarima raskopane Učitelj Tasine ulice u Nišu, kojima je "svega preko glave", jer mesecima žive u blatu, gradonačelnica Dragana Sotirovski poručuje da će "sa prvim lepim danima" ova 100 metara duga ulica konačno dobiti asfalt, a za kašnjenje "krivi" vlasnike kuća koji nisu hteli da shvate da moraju da plate priključak za vodu. Osvrnula se i na druge "blatanjave" ulice u Nišu uz zaključak da tamo gde komšije ne žele da izađu jedni drugima u susret "nastaviće da gaze blato".

Zašto u 21. veku neki građani Niša još "žive u blatu" i kada će brojne ulice dobiti asfalt, bila je jedna od tema o kojoj je juče govorila u emisiji Iz jutra u dan gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Priznala je da ima dosta kritika na račun neasfaltirane, odnosno nezavršene Učitelj Tasine ulice, gde su nedavno stanovnici rekli da im je "svega preko glave", a Sotirovski im najavljuje skoro asfaltiranje. 1280x0_Ucitelj-Tasa Gradonačelnica objasnila zašto asfalt kasni i kada stiže; foto: Sir Kliktalo od Fotolenda

Ona će sa prvim lepim danima da bude asfaltirana i tu nam je najveći problem bio, kao i sa Ulicom Stojana Novakovića, priključci za vodu kod individualnih domaćinstava, gde jednostavno vlasnik kuće ne želi da shvati da mora da plati priključak, odnosno da se priključi i na taj način onemogućava završetak cele ulice. Dakle, što se kaže takvi smo malo ljudi, jednostavno ne postoji ni sistem kazni ni nagrada za neke stvari, ali jednostavno da zavisite od nečije volje ili želje. Sa sličnim stvarima smo se susretali gotovo u čitavom gradu, nismo imuni nažalost na to - objasnila je.


"Oni koji se ne dogovore gaziće blato"

Slični "međuljudski" problemi bili su prepreka asfaltu i u ulicama na Delijskom visu, ponovila je gradonačelnica, ali su i pored toga stanovnici ovog kraja i nedavno protestovali jer smatraju da ih je gradska vlast zapravo izigrala.

Sotirovski ponavlja da rade onako kako su i obećali meštanima, kaže da su tamo četiri ulice kompletno imovinski rešene i da će dobiti oba obećana sloja asfalta.

Neke od njih imaju samo prvi sloj i to tempereture dozvoljavaju da imaju samo prvi sloj, ali već za drugi sloj je neophodna mnogo bolja temperatura da bismo zaista to što uradimo sada da bi bilo trajno, da ga ne popravljamo za mesec, dva ili godinu, dve. Postoje ulice koje još nisu imovinski rešene, kao što je na primer Dušnička gornji deo, pa onda imate ljude koji kažu "uradili ste ulicu do pola". Ne, nismo mi uradili ulicu do pola, mi smo uradili celu ulicu tamo gde je imovina rešena - pojasnila je.

Poručila je još jednom da tamo gde komšije ne mogu da se dogovore ili ne žele jedni drugima, pa i samima sebi, da izađu u susret "nastaviće nažalost da gaze blato".

Upravo je to što nema solidarnosti, tolerancije i ljudskosti prema komšijama, izdvojila kao najveći negativan utisak za tri i po godine mandata.

Na moje veliko razočarenje, kada kao čovek pomislite, zaboravili smo šta znači solidarnost, tolerancija, ljudskost prema komšiji, koji kao i vi godinama čeka asfalt, a jednostavno vaš potpis rešava problem star 40 ili 50 godina. A vi nemate osećaj da od vas zavisi, pa čak i kada shvatite da od vas zavisi cela ulica i svi stanovnici te ulice, jednostavno kažete "ja ne želim". Za ove tri i po godine mandata, kada bi me neko pitao šta je vaš najveći negativni utisak, eto verujte negativan osećaj upravo toga, da smo zaboravili da budemo ljudi - zaključila je gradonačelnica.

Podsetimo, Sotirovski je u emisiji najavila i izgradnju pešačke pasarele kod "Delte" koja bi trebalo da spreči saobraćajne kolapse u tom "novom centru" Niša, a govorila je i o drugim projektima koji (ne)kasne u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Torpedo

    19:18 // 17. 1. 2024.

    Gospodja templarka, zaboravila da kaze da su krivi i Djilas i Solak ! Kako da joj se to omakne ?

    • Laki

      20:39 // 17. 1. 2024.

      Polako bre sa Dilasa on je na redu u dugoj polovini februara i u martu. Bice otvaranja istih firmi po 20 put i bice vremena da ga pomene.

  • Laki

    18:02 // 17. 1. 2024.

    Pazi samo krivi građani ona ko predsednik svi krivi ona nije. Ako je ulica od javnog značaja priključke treba grad platiti i kroz račune ih naplatiti

  • Naissus

    17:32 // 17. 1. 2024.

    Ko si bre ti, ženo, da nekome pričaš kako i gde će da živi?? Šta si bre ti više umislila da si?? Tvoje je, bre, da sređuješ grad a ne da polemišeš o međuljudskim odnosima. Za to imamo plaćene službe

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: