Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:27, 29. 7. 2021.

| Društvo

Sotirovski: Trg je završen, a do 1. avgusta i most

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
Trg
Trg kralja Milana nakon dve godine od početka rekonstrukcije; foto: T. T.

Nakon pet najavljenih i probijenih rokova za rekonstrukciju Trga kralja Milana, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski kaže da je on sada završen, kao i da će do 1. avgusta biti gotovi i radovi na Tvrđavskom mostu. Zato što mnogi rokovi nisu ispoštovani izvođačima radova skidaju kaznene poene, a to, kako kaže, puni gradsku kasu.

Početkom jula Sotirovski je najavila da je 1. avgust novi rok za rekonstrukciju Trga, koja je počela još 2019. godine, a radovi su kaže već završeni.

Trg je već završen, ali most će biti završen do 1. avgusta - navela je ona.

Međutim, mašine i ploče i dalje krase Trg, a na terenu se mogu videti radnici. most Gradonačelnica kaže da će most biti završen do 1. avgusta; foto: T. T.

Različiti su bili razlozi kašnjenja radova, a Sotirovski kaže da firmi sada skidaju i kaznene poene.

Oni znaju iz Direkcije šta mora da se ispravi i na koji način, mi svakoga dana, ponoviću i sada njima skidamo kaznene poene i to je dobro za nas, jer na taj način to je jedna vrsta satisfakcije za naš budžet, tako da smo svoj na svome, što bi se reklo - dodala je.

Trg Majstori i dalje na terenu; foto: T. T. S druge strane, izvršni direktor Direkcije za izgradnju Zoran Prokić kaže da radovi na Trgu čekaju avgust.

Što se tiče radova na Trgu radovi će biti završeni 1. avgusta. Sve konsekvence izvođač radova će imati ukoliko se ne pridržava ugovornih obaveza, kvalitet izvođenja radova, s obzirom da je dostavljena i bankarska garancija, da je rok za otklanjanja nedostataka naredne dve godine - naveo je on.

Podsetimo, prvi rok za rekonstrukciju Trga bio kraj 2020, nakon toga je rok tri puta produžen, a poslednji neispoštovan je 31. maj, dok je najnoviji zadat rok 1. avgust. Najveći broj učesnika u anketi Južnih vesti na pitanje "Da li će rekonstrukcija Trga biti završena do 1. avgusta?" odgovorilo je da neće.

Rekonstrukcija Tvrđavskog mosta traje već 513 dana, pa mnogi građani navode primere ljudskih dostignuća koja su okončana brže.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Radomir

    08:38 // 2. 8. 2021.

    A bazen jedan u ovolikom gradu sa ovoliko stanovnika,odveo dete navuklo infekciju od stroke ,hiljade ljudi,samo javna preduzeca i zaposljavanje,zarad posla sina unistavaju buducnost unuka e to je srbska politika pustos i lopovluk nista vise,ipak smo mi mali,mali narod (na mentalnom nivou)

  • šef

    07:20 // 31. 7. 2021.

    jer tako smo u mogućnosti!

  • Delta planet

    16:58 // 30. 7. 2021.

    Juce Sam tu prodao.
    Jedno 20 puta zamalo da se sapletem. Pola kocki polomljeno, jedna gore druga dole. Starsno.
    Bolje da su kineze pozvali. Oni bi I most I trg napravili za nedelju Dana.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: