Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:14, 16. 12. 2021.

| Društvo

Najavljeno da u februaru počinje izgradnja izlaza sa auto-puta ka Niškoj Banji

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
2 naplatna rampa malča ALEKSANDAR KOSTIC FOTO
Još jedna naplatna rampa oko Niša; Ilustracija; foto: A. Kostić

Nekoliko godina nakon završetka auto-puta od Niša do Dimitrovgrada kojim je onemogućen ulaz ili ulaz sa ovog puta ka Niškoj Banji, trebalo bi da bude napravljena naplatna rampa, najavljuje gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Jedna od glavnih zamerki mnogih Nišlija bilo je odsecanje Niške Banje sa Koridora 10 nakon izgradnje auto-puta.

Naime, do završetka ove deonice, iz Banje se moglo na magistralni put koji je spajao Niš i Dimitrovgrad i koji je bio trasa pomenutog Koridora.

Sa završetkom auto-puta, oni koji su iz Banje hteli da idu ka jugu Srbije, morali su do prvog izlaza na auto-put kod Matejevačkog puta.

Gradonačelnica kaže da bi sledeće godine to trebalo da se promeni.

U februaru nam počinju radovi za izlaz sa auto-puta. Završen je tender i izabrali su izvođača i Koridori Srbije su nas obavestili da u februaru počinje izgradnja te rampe. Za izlazak svih onih koji koriste KOridor 10 za Nišku Banju - rekla je Sotirovski u Skupštini Grada.

Ona je to navela kao još jednu pozitivnu stvar za razvoj Niške Banje, naravno, uz akva-park čija je izgradnja najvaljena takođe za 2022.

Ovaj projekat je na sednici na kojoj se raspravlja o budžetu dosta kritikovan, a ona ga vidi kao razvojnu šansu Banje.

Hajde da mi počnemo, da ne uskraćujemo ljude koji žive u Niškoj Banji i samom Nišu za nešto što treba da bude motor, pokretač razvoja Niške Banje i vraćanja na staru slavu. Država nas u tome prati - rekla je Sotirovski.

Potencijalnom izgradnjom ovog najavljenog ulaza/izlaza na auto-put Niš bio dobio i petu naplatnu rampu na obodu grada.

Pre nekoliko godina, umesto jednog “Naisa” postavljene su 4 - na severu kod naselja Ratko Jović, kod Matejevačkog puta, u Malči i nedaleko od Novog Sela.

Ipak, uvidom u javnu nabavku koja je dostupna na portalu Koridora Srbije, za sada je samo predviđena izgradnja putne deonice o raskrsnice porsek do već postojeće naplatne rampe "Malča", a da li će uz ovu deonicu biti urađen i novi izlaz kod Proseka, sa novom naplatnom rampom za sada nije poznato.

*Tekst je neznatno izmenjen i dopunjen informacijom o javnoj nabavci sa sajta Koridora.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Rajko

    23:29 // 17. 12. 2021.

    Glavna stvar povezivanja slepog završetka puta iz Sićevačke klisure tj. Pirota i Malčanske petlje jeste da se masa Šlepera koji trenutno izbegavaju putarinu i prolaze pored Stop šopa , Disa i uništavaju Bulevar Mediana i zagađuju grad izmesti van grada. Nema nove petlje draga Sotiroska,a zet neće imati kamione ispod prozora

  • Stanković Branko

    17:47 // 16. 12. 2021.

    A naplatna rampa kod Naisa ukinuta i napravljene četri nove i sada i peta ,napravite još jednu kod Naisa,tu živi oko 30000 hiljada ljudi kojima bi bilo dobro da ima naplatna rampa.

    • Robin Hud

      21:36 // 16. 12. 2021.

      Ona je to pogresno razumela, pravi se samo prikljucak do Malcanske petlje i nema nove rampe! Mozda se to i uradi jer ne pripada pod aktivnost Nisa, a ona hoce da se "kiti tudjim perjem"

  • Milun Parking

    16:35 // 16. 12. 2021.

    Žena-Majka-Kraljica.

    • parking parazit

      22:22 // 16. 12. 2021.

      Zvana katastrofa

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: