Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:28, 31. 3. 2021.

| Društvo

Sotirovski: Zalagaću se da prorade bašte ugostiteljskih objekata, ali i za oštrije kontrole

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
ugostitelji
Sotirovski za da se otvore bašte kafića; foto: V. K.

Iako napominje da je epidemiološka situacija u Nišu i dalje nepovoljna, gradonačelnica Dragana Sotirovski je poručila da će se zalagati da makar počnu sa radom bašte ugostiteljskih objekata u Nišu, napominjući da bi time omogućili manje gubitke za ugostitelje. Ipak, najavljuje i da će maksimalno kažnjavati one koji ne poštuju mere.

U Nišu su nedavno počele da rade pijace, ali su ugostitelji i dalje "pod katancem", što bi moglo da bude izmenjeno ako članovi Kriznog štaba prihvate predlog Sotirovski.

Ponoviću vam da ću se zalagati ovoga puta da makar bašte ugostiteljskih objekata prorade, jer imali smo prilike tokom vikenda, kada je bila masovna vakcinacija stranaca, da vidimo koliko nam je Čair pun, koliko su nam parkovi puni i ako vi imate ljude koji dostavljaju hranu ili prodaju kafu koja se nosi, odnosno za poneti kako se to kaže, a da tu istu kafu ispijaju u baštama pojedinih kafića koji ne rade, ne vidim uopšte svrhu zašto kafići onda ne rade – istakla je Sotirovski.

Dodala je i da su odlučili da izađu u susret hotelijerima, onima koji organizuju proslave, i da im maksimalno produže rok za isplatu dugovanja za porez na imovinu, za iznošenje smeća i slično, a grad je tražio i dozvolu od države, kako je rekla, da zaposle nekoliko komunalnih policajaca. sotirovski "Ponoviću vam da ću se zalagati ovoga puta da makar bašte ugostiteljskih objekata prorade"; foto: T. T.

Dakle, ili ćemo kao grad da kažnjavamo maksimalno, a da pustimo sve ljude da rade, pa jednostavno ko bude zaista korektan neka radi, ko ne, neka se zatvara i neka plaća kazne, a da omogućimo ljudima da rade, jer svaki dan neradan njima donosi veliki gubitak i onda imate ugostitelje koji dođu i traže pomoć od Grada – rekla je ona.

I pored toga što je za otvaranje bašta, ističe da je epidemiološka situacija i dalje vrlo nepovoljna u Nišu.

Podsetimo, pre nedelju dana Republički krizni štab je ostao pri stavu da ne treba da se otvore ugostiteljski objekti, niti njihove bašte, a pre toga su ugostitelji u Nišu i protestovali u Nišu. Da li će se situacija promeniti diskutovaće se na novim sednicama Štabova, a očekuje se da zaseda, kako je rekla Sotirovski, do kraja nedelje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Саша

    22:53 // 1. 4. 2021.

    Наравно да се залаже,кад 99% кафана је у општини Медиана,а касица се испразнила... И наравно,што рече неко,да опет има џабе "ђувеч" за елиту.

  • Ms

    08:55 // 1. 4. 2021.

    Nedostaje joj "Nislijska mehana" i džabe klopa, omiljeno stecište sns-ovaca.

    • Smuk

      15:17 // 1. 4. 2021.

      @Ms : Aman... ima li neká "lokacija" gde ne idu , da mogu ja da otidem ?

  • Sima

    08:52 // 1. 4. 2021.

    Ma Zalozite se Vi samoprozvana da otvorite most kod vrezinskog bazena dok neki pesak nije stradao i zakrpite ove ulice a ne samo da zaposlavate svoje

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: