Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:25, 14. 5. 2021.

| Društvo

Sotirovski: Ko se vakcinisao ne treba da brine za gužve u autobusima, a i one su uobičajene za veliki grad

Autor:N. MitićIzvor:Južne vesti
dragana sotirovski, gradonačelnica Niša
Najavljuje povratak u normalan život kakav je bio pre korone; foto: JV / Vanja Keser

Gužve u autobusima gradskog prevoza koje se stvaraju od kako je u Nišu ranije uveden letnji red vožnje te ima manje polazaka, kako ističe gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, ne treba da brinu one koji su primili vakcinu protiv kovida, a kojih je u ovom trenutku oko 50 odsto u gradu. Naglašava da ne vidi problem zbog gužvi u prevozu, zato što ih, kako obrazlaže, ima i u kafićima i tržnim centrima.

Letnji red vožnje u Nišu ove godine uveden je početkom maja umesto sredinom juna kao što je bio slučaj godininama pre epidemije kovida, a kako se nije sačekalo da učenici odu na raspust stvorile su se gužve u autobusima, kojih na niškim ulicama u letnjem režimu vožnje ima manje. guzva autobus foto citalac Letnji red vožnje nije sačekao i letnji raspust; foto: čitalac;

Nišlije su zato od nadležnih tražili da autobusi idu češće, a na pitanje novinara da li će kao mera kojiom bi se smanjile gužve u autobusima u letnjem redu vožnje biti dodato još vozila, gradonačelnica Dragana Sotirovski kaže da su gužve uobičajene za veliki grad kakav je Niš i da očekuje da će one biti smanjene kada đaci odu na raspust.

Mi smo prešli 50 odsto vakcinisanih u Nišu. Onaj ko se vakcinisao ne treba da brine za gužve, gužve su uobičajene za ovako veliki grad. Mi imamo ogromne finansijske obaveze upravo zbog kovida prema prevoznicima. Vrlo brzo će i školarci van klupa, tako da neće biti tolikih gužvi - kaže Sotirovski.

Ona je istakla da se ljudi vraćaju normalnim aktivnostima, a u prilog tome, kako je potvrdila, ukinuta je i vanredna situacija u Nišu, koja je zbog epidemije koronavirusa proglašena 19. novembra prošle godine.

Ne treba zaboraviti da u radnim organizacijama i u ustanovama kulture od nedavno imate do 1.000 ljudi. Ako imate gužve u kafićima, kafanama, tržnim centrima, ne vidim šta je problem da imamo gužve u autobusu. Vandredna situacija je zaključena pre neki dan, nismo u tom režimu. Nema razloga da se ne vraćamo na redovne aktivnosti - pojašnjava Sotirovski.

guzve-stajalista3-foto-tr U autobus samo najuporniji; foto: JV/T. R.O tome da li se poštuju epidemiološke mere, dodaje, već godinu dana u pojačanom režimu vode računa Komunalna milicija, sanitarna inspekcija i inspekcija rada. Jedna od mera zabranjuje ugostiteljima da puštaju muziku posle 18 sati i da rade posle 22 sata, a sinoć je, kako ukazuje Sotirovski, ta mera u Nišu prekršena.

Mi smo juče imali pisanje prekršajnih naloga zato što su pojedine kafane radile posle 22, čak i imale muziku posle 22 - ukazuje ona.

Podsetimo, Nišlije su od kako je uveden letnji red gradskog prevoza ukazivale na gužve u autobusima i upozoravale da bi zbog toga mogla da se pogorša situacija sa koronom, a prema svedočenju nekih od njih, gužve ostaju i na stajalištima i u autobuse uspeju da se uguraju samo najuporniji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milka

    06:36 // 18. 5. 2021.

    Ne filozofiraj nego vrati prevoz nislijama odmah

  • Mile

    06:27 // 18. 5. 2021.

    Zasto ste uveli letnji red voznje u maju ? Nis nije selo koje moze da se prodje pesice ako ne mozes da udjes u autobus.
    Zasto subotom nema autobusa posle 21.00h?
    Sotirovska treba da pita gradjane Nisa sta misle o guzvi u autobusu i o ukinutim polascima ,a ne da servira odgovore bez pokrica.

  • Mile kontraš

    10:47 // 17. 5. 2021.

    Neće se roditi taj koji će vama da ugodi...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: