Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:56, 3. 3. 2021.

| Društvo

Sotirovski: Zbog kašnjenja radova na Trgu kralja Milana, raskinut ugovor sa izvođačem

Autor:T. T.Izvor:Južne vesti
Trg kralja Milana
Raskinut ugovor; foto: Gradska uprava Niš

Da je ugovor sa firmom koja rekonstruiše glavni gradski trg u Nišu raskinut zbog kašnjenja radova, izjavila je gradonačelnica Dragana Sotirovski gostujući na Televiziji Zona. Dodala je da će biti naplaćene sve bankarske garancije, te da će izabrati i novog izvođača radova.

Rekonstrukcija Trga kralja Milana zvanično je počela krajem juna 2019. godine, a tadašnja vlast je potpisala ugovor sa lazarevačkom firmom Bauvezen, pa je rok za završetak rekonstrukcije bio 2020. godine, što se nije desilo, te je nakon godinu i po dana ugovor zvanično raskinut.

Ugovori sa tom firmom su produžavani i u mandatu prošle gradske vlasti. Iskazali smo dobru volju i u proteklih šest meseci i produžili ugovor, ali sada je taj ugovor raskinut. Imamo zakonske mogućnosti i naplatićemo bankarske garancije - rekla je Sotirovski za Zonu.

Podsetimo, u trci za rekonstrukciju samog centra Niša učestvovale su firme okupljene oko Kika gradnje iz Niša i Bauvezen-a iz Lazarevca. Niška firma se žalila na odluku da njeni konkurenti dobiju posao, ali je žalba odbijena, a godinu i po dana od dobijanja posla, lazarevačka filrma je izbačena iz "igre".

Inače, nakon kompletne rekonstrukcije Trg treba da bude celina koja se proteže od ulica generala Milojka Lešjanina i Voždove, sve do Tvrđave, a rekonstrukcija obuhvata i “bugarski parking” i prostor ispred Gradske kuće.

Novinari Južnih vesti su pozvali i gradonačelnicu Draganu Sotirovski kako bi saznali kada bi i koja firma mogla da završi započeto, ali se na poziv nije odazvala.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Komšijasapršljeni

    08:14 // 5. 3. 2021.

    Hehehhehehe
    Žurba žurba idu- IZBORI- pa da se sve završi na brzaka pa uplatica od 100e pa crvene trakice ihhhhhaaa Europa.
    Kako reče onaj anemični od 50 kila ministar građevine - pa zar su sijalice u tunelu problem , zakačite neke žice :).
    Ovo će se prikrpiti nekako a potom Kosina 2 pala , udublenje kod 3 platana palo , fontana peva i curi ..
    Bato moj među brdima planinama i borovima ...

  • Torpedo

    19:36 // 4. 3. 2021.

    Ja, mislim, da treba ostaviti, ovako kako je ! Divno izgleda ! Prava slika sns kasabe , nesposobnog i neradnickog rukovodstva Nisa ! Nema se vremena ,treba napuniti svoje dzepove, zaposliti sve bliske, porodicu,poltrone i aktiviste , mandat brzo prodje ! Sto bi rekao,legendarni novinar, Sasa Dimitrijevic- ziveli,preziveli !

  • Nišlija

    18:48 // 4. 3. 2021.

    Mene duša boli za trg i most. Treba smeniti glavnog arhitektu. Moderna rasvete, klupe i moderan most u delu gde su najstarije građevine grada... užas

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: