Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:28, 15. 12. 2022.

Sotirovski najavila smene u Upravi za građevinarstvo, bez funkcije ostala v. d. zamenika načelnika

Uprava za građevinarstvo; foto: Grad Niš Malbaša smenjena, nepoznato da li je ona odgovorna za gradilište koje radi bez dozvole; foto: Grad Niš

Smene u Upravi za građevinarstvo najavila je gradonačelnica Dragana Sotirovski pre desetak dana jer je slučajno saznala da gradilište koje uveliko radi u Nišu nema dozvolu, a potom je bez funkcije ostala v. d. zamenika načelnika Marina Malbaša. Nadležni ne odgovaraju da li je upravo ona odgovorna za to gradilište, a to nije obrazloženo ni u rešenju o smeni.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Suzana

    10:42 // 15. 12. 2022.

    Ne samo smena.Nego i da odgovaraju za to sto rade.A ne daju ostavku i cao,nikom nista.Bruka

  • Szm99

    10:54 // 15. 12. 2022.

    Šta je sa bespravno izgradjenim objektom "Nišlijske mehane" iz 2017. godine, koji ima rešenje o uklanjanju, dok je načelnica bila Marina Živulović?!

    • Helouuu

      14:43 // 15. 12. 2022.

      Da li samo nislijska mehana? Da li? Juzne vesti, pozabaviti se tom osobom i njenim mesetarenjem. Ona je pomoćnik gradonacelnika. Kako je to ona savetuje?

  • Miki

    11:55 // 15. 12. 2022.

    Pitanje je koliko li ima bespravnih objekata a i gradilista?

  • Vanredni

    12:08 // 15. 12. 2022.

    Kad ona "podvikne" dreške im se tresu! Ajde be ne zamajavajte narod, ko se od njih plaši i ko je za nešto odgovarao, samo mu daju još bolju ladivinu!

  • bidza

    12:52 // 15. 12. 2022.

    Gradjevinska dozvola je u Nisu nemoguca dugogodisnja misija! Samo za informaciju o nameni parcele se ceka vise od dva meseca! Svi zaposleni iz te uprave da se posalju da ciste ulice ili da sahranjuju na novo groblje.

  • bidza

    12:53 // 15. 12. 2022.

    Pa oni nista ne rade vec decenijama

  • Kasno

    13:02 // 15. 12. 2022.

    Sa direktorom ili bez njega sada vise nema ni svrhe jer je Nis sada vec unisten grad toliko da ni svi direktori i direkcije i gradonacelnici nece moci da promene.Nemam reci kako bih opisao zalost zbog sadasnjeg i buduceg izgleda grada.Od lepog grada stigli smo do urbanisticke katastrofe i na naplatu je stiglo to sto su ga godinama vodili diletanti u svom poslu,kojima je licna korist bio prioritet

    • Prekasno

      14:41 // 15. 12. 2022.

      I sada je urbanistkinja diletant, nažalost. Mene bi bilo sram da se nazovem arhitektom na njenom mestu, a kamo li da budem glavni arhitekta. To je jedna divna nauka i umetnost da bi se bavio ko stigne i zahteva širinu, stil, autenticnost, inteligenciju. A sta mi sada imamo?

  • Nidza

    13:10 // 15. 12. 2022.

    A sta je sa davanjem dozvola da se u ulici gde su sve kuce dizu zgrade? Grad je poceo da nam lici na favelu, ja bih te koji izdaju dozvole nabio u zatvor. Grad treba da se siri u sirinu a ne da se koncentrise u sirem centru sve vise i vise stanovnika

    • Nislija

      13:26 // 15. 12. 2022.

      Pa daju dobru proviziju,podzemne garaze u zamenu za dozvolu. Javna tajna. A jos malo pa nece biti ni vazduha, rukovace se preko terase,udisace mirise iz komsijskog stana,ali kome je to bitno trenutno. Daj da ugrabimo sto vise dok smo u fotelji. I gospodja inspektorka koja je sad gradski arhitekta i gospodja gazdarica grada nisu iz Nisa.

  • Gaga

    13:31 // 15. 12. 2022.

    Malbasa nam je digla upravu na noge posle one Zivulovicke, ali neko je morao da plati glavom jer je ne štite partije i nije deo njihovog taloga. Sta je sa Zivulovic Petrović i njenim skandalima i sto je privatizovala upravu za građevinarstvo u lične svrhe i sto nas je zlostavljaju na poslu? Kad ce nju gradonacelnica da posalje u zasluženu penziju, pardon smeni?

    • Zarko

      17:42 // 15. 12. 2022.

      Šteta za upravu. Divan čovek, saradnik i prijatelj. Bas tako, nije deo partije i neznalica. Ali zato penzionerku planira da drži do kraja mandata koja zajedno sa postavljenicom ima putera na glavi kao niko u ovom gradu.

    • Var tehnolog

      18:14 // 15. 12. 2022.

      Sta kazu u tvom mesnom odboru sns-a, gde placas clanarinu ?

  • Hipotalamus

    14:13 // 15. 12. 2022.

    Pre nekoliko godina pitao sam jednu službenicu iz Gradjevinske inspekcije koja je sada u penziji šta bi se desilo kada bi momentalno, u roku od par dana, bile srušene sve gradjevine koje nemaju gradjevinsku dozvolu ili su već doneta pravosnažna rešenja za njihovo rušenje ? Rekla je da bi Niš izgledao baš kao posle bombardovanja.

  • Hipotalamus

    14:16 // 15. 12. 2022.

    Kada sam jednom prilikom pitao prijatelja koji već godinama živi u Francuskoj da li tamo postoje gradjevinske inspekcije i da li tamo prvo izgradiš šta hoćeš a posle trčiš i plaćaš da to i legalizuješ, rekao mi je da tamo nema gradjevinske inspekcije, već policija proverava da li imaš gradjevinski dozvolu ili ne, pa ako nemaš lepo te stave u auto i odvezu u zatvor.

    • Milos

      15:48 // 15. 12. 2022.

      Taj te slagao pa te racepio!!! Gradio sam u Francuskoj i papirologija je manje vise ista, s tim sto imate neke "dodatne" sluzbe u kojima se podnose zahtevi. A gradj. inspekcije su tamo redovne na svakih 10-tak dana dobijas obavestenje o redovnoj kontroli u gradjevinarstvu i tada kontrolisu dnevnike koje moras da vodis svakodnevno. Kazi prijatelju da nista ne zna

  • Jasmina, dala ostavku

    14:45 // 15. 12. 2022.

    Hm, nešto tu ne štima ali šta ????

    • Zalosna vrba

      18:00 // 15. 12. 2022.

      Ne štima to sto vise ne mogu da izdrže pritiske glavne gospodje i ponašanje kao da je ona vlasnica njihovih života. Resila se Jasmina bede, pametna zena. Nece da učestvuje u tom putujecem cirkusu i brodu koji tone.

  • Naprednjaci, naprednjaci DS Vas trsi

    15:27 // 15. 12. 2022.

    Naprednjaci u Nišu ,Vam DS perijanice preuzimaju Gradsku Upravu , tri puta bravo za DS , tri puta UA za SNS.

  • W

    16:03 // 15. 12. 2022.

    Kada ce gradonacelnice smene u Pcelici?Ili cemo sacekati da prvo bude unistena do temelja?

    • Razbibriga

      18:15 // 15. 12. 2022.

      A, da pitas Bandjura, Perisica ili Zvezdana !

  • Zasnovano na istinitoj priči

    17:18 // 15. 12. 2022.

    Naš čovek, živi u SWE, i nakon par uspešnih poslovnih godina reši da sagradi kuću.
    Nakon kupivine parcele i predate dokumentacije za gradjevinsku dozvolu kreće sa gradnjom jer nije mogao da čeka njihovu administraciju.
    Nakon izlaska inspekcije na teren i uvidom u već sagradjeno čovek je odveden, ne u zatvor već u toponicu jer im nije jasno kako je uopšte pomislio da gradi bez dozvole.

  • Bidza

    17:59 // 15. 12. 2022.

    Koje smene . ?Svi zaposleni na robiju po 5 godina i u rudnik.Nikada nisu radili kako treba.Namerno odugovlace izdavanje gradjevinskih dozvola vec decenijama .

  • Konan

    18:35 // 15. 12. 2022.

    Da bi nama svanulo ti prvo treba da odeš sa čela grada koji svakim danom sve više liči na palanku.

  • Mikele Modiljani

    00:44 // 16. 12. 2022.

    Da li neko i ovoj državi poštuje rokove propisane zakonom o upravnom postupku. Rok je 15 dana za izdavanje rešenja ili još 15 dana ukoliko stranka treba da dopuni predmet da bi dobila pozitivno rešenje. To je nekada od svih javnih ustanova vezanih za gradnju, poštovala samo protivpožarna policija. Neke ustanove su izdavale rešenja posle 6 meseci. Primer niška el. distribucija. To ke bilo pre 10 g.

  • Mrk

    09:16 // 16. 12. 2022.

    Sta se dešava sa "EI" ja Niš jevašluk, i ako je gradsko zemljište uzurpira ko kako stigne i prisvaja, neka izadju na teren videće haos...

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: