Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:31, 20. 5. 2021.

| Društvo

Sotirovski najavila tajanstvenog investitora koji će graditi "gradove u gradu"

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
Zgrade Niš 2; foto: JV-J. Adamovic
Yajanstveni investitor će graditi samo višespratnice; foto: JV arhiva; J. A.

Velelepne višespratnice koje će biti na nekoliko lokacija u gradu i imati svoje komplekse sa dodatnim sadržajima, najavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. Investitor je tajanstven, a ne znaju se ni lokacije, ni početak gradnje, ali ona kaže da je reč o “ogromnim kompleksima”.

Dogovor je da se ime investitora, kako je rekla, ne obelodanjuje, ali da je on pikirao više lokacija u Nišu koje su uglavnom privatno vlasništvo.

Ogromni su kompleksi u pitanju i naravno grad tu ima više interesa. Više interesa jer će se graditi, kada se gradi puni se gradski budžet, a istovremeno s obzirom na to da će to biti gradovi u gradu, grad će imati koristi od svega toga. Ne samo zbog punjenja budžeta već i zbog određenih sadržaja koje će investitor imati obavezu da sagradi. Na primer u jednom kompleksu će se nalaziti vrtić, u drugom kompleksu će se nalaziti tržnica, u trećem će se možda nalaziti multifunkcionalna dvorana - rekla je Sotirovski.

Kako je pojasnila, to znači da će i određeni događaji biti izmešteni iz centra grada i da će se dešavati upravo u tim novim kompleksima gde će, rekla je gradonačelnica, graditi višespratnice.

To je nešto što nas očekuje, a videli smo u projektima kako to velelepno izgleda i ono što je najvažnije to će biti višespratnice. Mi se u svakom slučaju priključujemo gradovima koji su shodno novim zakonima promenili visinu stambenih zgrada. Dakle to neće biti šestospratnice kao sada, već zgrade koje će imati 10, 15 i više spratova - kazala je gradonačelnica.

Gde i kada će se to graditi ostala je tajna, kao i ime investitora koji je, rekla je Sotirovski “veoma važan i poznat”. Generalnim urbanističkim planom od ranije nije predviđena gradnja takvih objekata, pa je činjenica da do same realizacije projekta moraju da se dese i brojne promene vodećih gradskih akata.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aleksandar Popovic

    20:54 // 5. 11. 2022.

    Припрема се нова национализација парцела које су предмет реституције. Ко зна који по реду власник циглане Ћеле кула, неко акционарско друштво, би да приграби неколико хектара на изванредној локацији, за које се води поступак реституције. Десет година Агенција Ниш није позвала наследнике власника, па су они морали да покрену поступак. Остало је само да они “легну на руду”. Све у @интересу народа”.

  • Nišlija

    08:39 // 22. 5. 2021.

    Bogoljub Karić će biti investitor

    • ђура

      14:13 // 22. 5. 2021.

      Нека иде у Пећ и тамо инвестира . То је начин да као искрени чувар срца Србије покаже своју храброст .

  • Goca

    06:15 // 22. 5. 2021.

    Nema nista ruznijeg od visokih zgrada. To narusava arhitekturu grada. I nema potrebe za tim. Nas narod nema para za takve stanove. Jedino, ako su za neke druge...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: