Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:40, 5. 4. 2021.

| Društvo

Sotirovski naložila direktorki TON-a da podnese ostavku i kaže - nezakonito je zaposlila sebe

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
Danka Milojkovic
"Znalac i profesionalac", ali je Sotirovski ipak naložila ostavku; foto:FB strana Turistička organizacija Niš

Pre nego što je podnela ostavku na mesto direktorke Turističke organizacije Niš, Danka Milojković je dala otkaz ugovora o radu po, kako je istakla gradonačelnica Dragana Sotirovski, po njenom nalogu. Razlog što je Milojkovićeva izgubila direktorsku fotelju nije tužba koju su protiv TON-a podneli zaposleni, o čemu su Južne vesti pisale, već je, kaže Sotirovski, prekršila zakone i bez ičijeg odobrenja sa predsednikom Upravnog odbora za sebe zaključila ugovor na neodređeno vreme.

Pre pet dana je Milojkovićeva na zvaničnom Fejsbuk nalogu objavila da je podnela ostavku na mesto direktora TON-a i to samo dan nakon što su Južne vesti saznale da su zaposleni u Turističkoj organizaciji podneli tužbu.

Međutim, tužba nije ni na koji način uticala na ostavku, kako je napomenula Sotirovski, već to što je, kako je navela, Milojkovićeva zaposlila sebe.

Direktorka Turističke organizacije Niš doktorka Danka Milojković podnela je ostavku, a pre toga je dala otkaz ugovora o radu upravo na moj nalog kao gradonačelnika Niša. To sam joj naložila iz razloga što je ona svojim činjenjem, iako je veliki profesionalac i veliki znalac, uradila nešto sa čim ja nisam bila saglasna, što ne podržavam kao gradonačelnik, niti ću ikada podržavati, a to je da je prekršila Zakon o javnim službama, Zakon o javnim preduzećim i Statut Turističke organizacije Niš- istakla je Sotirovski.

Sotirovski tvrdi da je Milojkovićeva bez ičije naredbe i znanja sa predsednikom Upravnog odbora zaključila ugovor na neodređeno vreme, te je tako postala radnik Turističke organizacije Niš i posle isteka mandata.

Onoga trenutka kada je postavljena od strane Skupštine za direktora TON-a, ona je mogla sa predsednikom Upravnog odbora da potpiše samo ugovor na određeno vreme, nikako na neodređeno, čime bi verovatno, da je ostala, učestvovala u zloupotrebi službenog položaja i budžeta na kraju krajeva- navela je Soirovski.

Ovo nije prvi takav slučaj, pa je istakla da su to radili i prethodni direktori TON-a, te će, kako je rekla, kao Grad videti šta će raditi kada je reč o odnosu predsednika Upravnog odbora i svih prethodnih direktora.

Mislim da je ovo jedna svojevrsna poruka svim onim direktorima koji su možda takve stvari nameravali da urade, da to ne čine, jer će proći isto kao direktorka Turisitčke organizacije. Ja kao gradonačelnik izražavam zaista duboko žaljenje, s obzirom na to da opet ponavljam, da je Danka veliki profesionalac i znalac svoga posla – dodala je.

Ko će doći na mesto Milojkovićeve još nije poznato, pa Sotirovski kaže da razmatraju nekoliko mogućnosti, te će na nekoj od narednih Skupština biti izabran novi direktor TON-a.

Podsetimo, Milojkovićeva je dala ostavku 1. aprila, paje danas potvrđeno da nije bila prvoaprilska šala.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jasmina

    17:40 // 6. 4. 2021.

    Kada ce zivulovic marina biti uhapsena?

  • Specijalna škola sa domom učenika ,, Bubanj”

    12:58 // 6. 4. 2021.

    Gospodja gradonačelnica najviše se cima kad joj se postavi pitanje ,, Da li je zaista sve po zakonu ?” . Cima se zato što kod nje zaista ništa nije po Zakonu! Bar što se tiče Specijalne škole sa domom učenika ,, Bubanj”.Ko god je u prilici nek joj postavi to pitanje, videćete njenu reakciju ,hoćemo da kažemo uverićete se!
    Iskreno za našu decu sa smetnjama u razvoju ,nema šta!

  • Pavićka

    08:56 // 6. 4. 2021.

    Ubedljivo najgori gradonacelnik Nisa koji je bio do sada. Ovo nema nigde na svetu sta se u ovom gradu radi. Zena se nije snasla skroz je zalutala. Kako cujem po gradu nece jos dugo biti na ovoj poziciji. Ogromno je nezadovoljstvo kod clanova sns-a i kod gradjana. Rejting u Nisu opada to je ocigledno samo nema jake opozicije da to iskoristi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: