Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:26, 19. 4. 2022.

| Društvo

Sotirovski o koševima: Ništa nismo otimali, mi smo samo naše sklonili za dobrobit dečice

Autor:Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti
koš tt
Sotirovski kaže koševi pripadaju Gradu; foto: T. T.

"Imate još mnogo toga da naučite", rekla je gradonačelnica novinarkama nakon što im je održala lekciju da su o koševima odnetim sa Bulevara izveštavale bez da nju pitaju, a novinarke odgovorile da jesu pitale, ali da danima nije odgovarala. Sotirovski tvrdi da koševi nisu oteti ni odneti, već da je zbog ranijih žalbi na buku i tužbe roditelja dečaka koji se povredio odlučeno da se sadržaj na sportskom terenu izmeni i to tako da mogu drugi sportovi, ali košarka ne.

Prošle nedelje bez ikakve najave stanare zgrada u Ulici Pariske komune iznenadili su radnici JKP “Parking servis” koji su razmontirali koševe sa terena, nakon čega je jedan od njih završio u naselju Nikola Tesla. Posle pisanja Južnih vesti da su građani iz teksta prepoznali koš, tabla i konstrukcija prefarbane su u srpsku trobojku. koš I. M. Novo-stari koš dobio nove boje; foto: I. M.

Gradonačelnica je rekla da koševi nisu “oteti”, već da su, kao i sama površina terena, u vlasništvu Grada i da je trebalo da se tada pita za objašnjenje, pre nego što je “napravljena jednostrana novinarska priča”.

To je za početak, dakle da čujete šta jeste. Niti su koševi oteti niti su odneti. Dakle, koševi su u vlasništvu Grada Niša, prostor je vlasništvo Grada Niša. S obzirom na to da smo imali jednu tužbu za povredu dečaka na tom prostoru i dogovor sa roditeljima koji su povukli tužbu, zato što smo mi rekli da ćemo između ostalog da to igralište rekonstruišemo i da to igralište ne pretvaramo u parking kako ste preneli i čime ste insinuirali i uzbunjivali javnost tokom vikenda, već da ćemo drugi sportski sadržaj da stavimo na tom prostoru - rekla je Sotirovski.

sotirovski tt Sotirovski pokazala ranije žalbe stanara zbog buke na terenu; foto: T. T.Rekla je i da se juče sastala sa ljudima koji su protestovali zbog koševa i da nisu znali da su drugi tražili izmeštanje igrališta zbog velike buke u vreme odmora i uveče.

Sotirovski kaže da je stanarima ostavljena mogućnost da biraju za koji sport će, osim košarke, urediti teren.

Mi smo dali mogućnost da stanari sami izaberu da li će to biti odbojka, da li će to biti mali fudbal, da li će to biti bilo koji drugi sport, nećemo imati ništa protiv, za to smo opredelili novac, novca ima. Važno je da ne bude košarka upravo zbog zahteva pojedinih stanara - rekla je gradonačelnica.

pitanja gradu nišu1 Pitanja su poslata još prošle nedelje; foto: printscreenNovca, kaže, ima, ali ne i odgovora na pitanja o terenu i koševima koje su Južne vesti poslale još prošle nedelje, a za sada kaže da nije pitana.

Na pitanje novinarke Južnih vesti zašto novinari ne dobijaju odgovore iako ih šalju, kaže “evo odgovora, odgovor ste dobili” .

Volela bih da pre svega ono što je pozitivno za ovaj grad, naravno i negativne stvari slobodno iznosite, ali u danu kada se rešava jedna od najvećih, da kažem stvari kada su žrtve nasilja u pitanju, a to je mala ... ( *gradonačelnica je izgovorila ime i prezime, redakcija ne objavljuje imena maloletnih žrtava ). I kada nam dolaze ljudi koji žele da pomognu i Grad obezbeđuje sve moguće dozvole i legalizaciju kuće žao mi je što na pojedinim medijima tu vest nisam videla, videla sam neke druge stvari kojim se insinuiraju opet neke treće stvari, dakle neću da vam držim lekcije iz novinarstva, to neka drže oni koji su plaćeni za to, ali imate još mnogo toga da naučite - poručila je Sotirovski.

Podsetimo, ovo nije prvi put da gradonačelnica ne odgovara na postavljena pitanja ili odgovara lekcijama, a od novinara Južnih vesti je ranije tražila i da je više ne zovu jer se ona neće javljati, pa će PR služba odgovarati samo na “kako treba” pitanja.

Takođe, gradonačelnici se nisu dopala ni pitanja o javnim toaletima, pa je u odgovoru navela šta bi drugo želela da je novinarka pita i objasnila šta je novinarska vest.

*Iz audio izjave gradonačelnice uklonjeno je jedino ime i prezime maloletne žrtve nasilja.

Sotirovski o koševima: Ništa nismo otimali, mi smo samo naše sklonili za dobrobit dečice

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vitomir

    11:31 // 17. 6. 2022.

    Ako ti smeta dečije tupkanje ili graja dece onda bolje da se tu zamrači pa da u miru spavaš. A dece neka se sakupljaju i piju i odu u kriminal. Umesto da je što više dece na terenu i što više terena mi ih skidamo zbog nekih matorih. Gde su sad deca.
    A ti ako ti smeta idi u šumu. Znaš li kakva je tamo tišina. Spavaćeš kao beba, a decu ostavi na miru da se igraju.

  • Solomon

    14:24 // 22. 4. 2022.

    Ponašanje gradonačelnice je na nivou ponašanja njenog šefa AV. Kao novinarka je bila OK ali kao političarka i prva žena grada Niša je 0.

  • Građanin

    16:15 // 21. 4. 2022.

    Ovo se ne može ni pročitati do kraja! Izjave ove žene su, u najmanju ruku, besmislene!
    "Sve osim košarke, zbog povrede"?! A, šta ako budu želeli, recimo, ragbi, ili kavez za MMA?! ili, uostalom, bilo koji sport! U kom to sportu nema povreda?! Na žalost, takav ne postoji!
    Ne znam kakva je to "igranka" sa koševima, ali obrazloženje je u stilu: "Nije majka karala Muju, što se kocka..."

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: