Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:04, 6. 9. 2023.

| Društvo

Sotirovski o žiteljima Kovanlučke koji traže trotoare: Traže rešenje od Grada da se ne zameraju komšijama

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
20230903_093351
Sotirovski kaže da žitelji idu linijom manjeg otpora; ilustracija; foto: čitalac

Stanovnici Kovanlučke u Nišu blokirali su u nedelju saobraćaj na sat vremena i najavili i duže blokade ako njihov zahtev da ta ulica dobije trotoare ne bude ispunjen. Gradonačelnica Dragana Sotirovski kaže da oni idu linijom manjeg otpora i da traže rešenje od Grada da se ne bi zamerali komšijama.

Sotirovski je pre nekoliko dana objavila da će se nastaviti izgradnja trotoara, ali tamo gde su imovinski odnosi rešeni.

Sada kaže da žitelji Kovanlučke ulice nisu dovoljno svesni da su njihove komšije zauzele delove trotoara i da je to vidljivo golim okom kad se prođe Kovanlučkom.

Svako ide linijom manjeg otpora - nećemo da se zameramo sa komšijama, ali hajde da tražimo od Grada da ulica bude jednosmerna. Čekajte, da li je to rešenje? Da li ćemo uvek da idemo linijom manjeg otpora ili ćemo da kažemo: “Hajde ljudi da zaista sednemo, pa da razmislimo i da vidimo šta ćemo” - rekla je gradonačelnica za Belami.

Dodaje da stanovnici Kovanlučke do sada nisu tražili da dođu i razgovaraju sa nadležnima, kao i da je demokratija ljudima dala mnogo slobode i mogućnosti da svoja prava traže na ulici i da to ne znači da će vlast uvek da im izađe u susret.

Podsetimo, žitelji Kovanlučke na protestu su tražili trotoar, neki od njih i da ulica bude jednosmerna, a rekli su i da su se nezgode već dešavale i da neki pešaci i dalje imaju zdravstvene probleme zbog toga.

Poručili su i da će radikalizovati proteste ako se problem ne reši u skorije vreme, da će blokirati saobraćaj na duže i na samom vrhu Kovanlučke.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Buntovnik s' razlogom

    17:56 // 11. 9. 2023.

    Poštovana,vrlo je lako rešiti problem,i to bez komšijskih zameranja. Samo je potrebno da izađu nadležne ekipe na teren,utvrde koliko je ko zauzeo gradskog građevinskog zemljišta i naloži im se da svoje ograde vrate u okvire svoje parcele. Isti je problem i sa požarnim putem u ul.Anastasa Jovanovića u MIN-ovom naselju(jer su pojedinci odlučili da izmeste kočiće koje su nadležni postavili ).

  • Jadranka Mojsilovic

    13:23 // 11. 9. 2023.

    U Gornjomatejevackoj ulici uzurpirana cela kolovozna traka od strane vlasnika parcele već 2o godina. Ko to treba da resi, gradonacelnica? Šta rade nadlezni, za koji posao primaju plate. Ne bih da komentarisem o gradonacelnici, blizu se izbori...

  • Robin Hud

    11:51 // 8. 9. 2023.

    Ne omogucavajte legalizaciju uzurpiranih javnih povrsina. Kako je deo predvidjen za trotoar zauzeo vlasnik na uglu Patrisa Lumumbe i Dimitrija Dragovica i nadlezni ne dolaze da ruse? Zazidao ogradu i ima My Gym, pa pesaci moraju po ulici da idu a i nepregledna je raskrsnica

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: