Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:48, 19. 3. 2021.

| Društvo

Sotirovski poručila sa Skupštine: Niš je veliko gradilište

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
dragana sotirovski, gradonačelnica Niša
Gradonačelnica Niša rekla da je Niš veliko gradilište; foto: JV / Vanja Keser arhiva

Kružni tokovi kod Toplane i Deltinog tržnog centra, kineska fabirka u Ulici Dimitrija Tucovića, rekonstrukcija Trga kralja Milana i mosta pokazatelj su, kako je rekla gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, da je Niš veliko gradilište. Ona je najavila i uređenje biciklističkih staza i novi kružni tok kod Sremske ulice.

“Niš je veliko gradilište” je bila rečenica koju je znao da izgovori bivši gradonaelnik Darko Bulatović, a isto je ponovila i Sotirovski nakon kritika opozicije na sednici niškog parlamenta.

gradilište Delta planet "Delta" gradi punom parom; foto: JV-Lj. JocićKako je rekla, gradi se i završava ono što je započeo njen prethodnik.

U ovom trenutku, a to naši sugrađana dobro vide, gradi se kružni tok na Bulevaru Nemanjića, da je jedan već završen kod Toplane, da se uveliko završava kineska fabrika koja će idućeg meseca biti otvorena, da se grade i završavaju Trg i most. Između ostalog završava se veliki tržni centar na Bulevaru, dakle Niš jeste jedno veliko gradilište - rekla je Sotirovski za govornicom.

Najavila je i neke nove infrastrukturne projekte koji bi trebalo da se rade u drugoj polovini godine.

Završavamo započeto i planiramo nešto novo. Za to novo treba vremena. Na jednoj od Skupština smo se saglasili da je bio dobar predlog, a mi smo to prihvatili, izgradnja kružnog toka na raskrsnici Sremske i Bulevara Zorana Đinđića. Tu će u drugoj polovini godine, verovatno, da nikne taj kružni tok - rekla je gradonačelnica. Tvrđavski most, januar 2021, slika4; foto: JV-J. Adamović Most kao Skadar na Bojani; foto: JV arhiva

Nedavno su najavljene subvencije za kupovinu bicikala, ali ona kaže da će pre svega da rekonstruišu biciklističke staze. Takođe, rekla je i da se uveliko radi predmer i predračun za Knjaževačku ulicu i izgradnju razdelnog ostrva.

Kada će sve najavljeno biti i završeno, nije precizirala.

Podsetimo, pomenuti Trg kralja Milana je veliko gradilište već nekoliko godina jer su rokovi za završetak rekonstrukcije, zajedno sa mostom, probijeni.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • MILE

    20:55 // 27. 3. 2021.

    A kad će da se završe zgrade u Bjegoviću?

  • Dragiša Jovic

    16:54 // 26. 3. 2021.

    Jedino Bata Vuckovic gradi i radi treba ga birati za gradonacelnika to je pravi IZBOR.

  • Sora

    10:55 // 21. 3. 2021.

    Izgradi zgradu za Mlade naucnike ulica Branka Krsmanovica ruglo decenijama centar Delta na 50m je ruglo i smetliste za beskucnike i narkomane ...gradis a Jos nisi Ni zavrsila zapoceto

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: