Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:00, 12. 10. 2023.

| Društvo

Sotirovski potvrdila da o ostavkama gradonačelnika odlučuje vrh SNS-a

Autor:Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti
IMG_20231012_155450
Vrh SNS-a odlučuje o ostavkama; foto: fejasbuk/Dragana Sotirovski zvanična stranica

Kada vrh vladajuće Srpske napredne stranke odluči koji će gradonačelnici i predsednici opština podnositi ostavke, odnosno kada na red dođe Grad Niš, tada će se o tome razgovarati - odgovor je gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski na pitanje zbog čega se u danima kada su njene partijske kolege podnosile ostavke, nije oglašavala o svojoj.

"Nisam rekla jer nisam imala potrebe da kažem, a da sam podnela valjda biste čuli i to bismo obelodanili" - rekla je Sotirovski, umesto koje je Skupština Grada dala prvi zvaničan odgovor i to nedelju dana od kako su mnoge njene partijske kolege napustile čelne funkcije.

Ona je tada danima krila da li je podnela ostavku, a umesto da građanima odgovori da li ih očekuju prevremeni ili redovni izbori sledeće godine, prvo je izbegla novinare, a potom odgovorila pitanjem "to je sve što vas zanima", uz konstataciju da su naprednjaci uvek spremni.

Sada dodaje da lokalne izbore očekuju na proleće, a da će se o ostavci razgovarati ako na red vrha SNS-a, dođe i Grad Niš.

Dakle kada vrh SNS-a, između ostalog, odluči koji će gradonačelnici i predsednici opština podnositi ostavke, onog trenutka ćemo i o tome razgovarati, kada dođe red na Niš - rekla je Sotirovski.

Iako deo građanstva, opozicije, ali i analitičara smatra da vanrednih lokalnih izbora u Nišu neće biti zbog lošeg rejtinga SNS-a, Sotirovski kao razlog navodi započete projekte koje treba završiti.

Nisam podnela ostavku jer smatram da mnogo toga imamo započetog, mnogo toga nas očekuje i u narednoj godini, trebalo bi da kreiramo budžet za 2024. godinu, mi smo jedno veliko gradilište danas - objasnila je Sotirovski.

Inače, masovne ostavke gradonačelnika i predsednika opština počele su krajem avgusta, a mnogi funkcioneri su kao razlog naveli održavanje vanrednih lokalnih izbora po direktivi vladajuće partije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • mile

    18:29 // 4. 12. 2023.

    Jos nije igradjen nis u celosti, treba jos da se nafatira firma koja pravi ograde za ovce. Nislijama odgovara da ih ogradjuju niko se ne buni...

  • Berija

    22:45 // 15. 10. 2023.

    Crni Sotire, čemu li se nadaš (reizboru) kad partijsku "tajnu" javno odaješ ?

  • Mitar

    09:34 // 14. 10. 2023.

    Da imas imalo ljudskosti i morala, sama bi podnela ostavku

    • Snezana

      14:57 // 14. 10. 2023.

      O kom moralu pisete,to je vise nego nebulozno,dovoljno je svi poznajemo,problem je sto drzavni vrh nije nasao prave ljude ,pa grbnuo sljam jer je on najzgodniji za salutiranje

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Na blokadi desetoro, na roštilju deset hiljada.

Bata Raka iz Niš čitalac

Tekst: Umesto uranka i roštilja, radnici u Kuršumliji pozivaju na blokadu puta

Pronađite nas na: