Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:24, 27. 12. 2021.

| Društvo

Sotirovski pozvala porodicu žrtve Malčanskog berberina na dogovor

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
Majakovskog stanovi
Gradonačelnica kaže da za stanove u Majakovskog nisu ispunili uslove; ilustracija; foto: GSA

Nakon što je Igor Jurić rekao da porodica 14-godišnje devojčice koja je 2019. godine bila žrtva otmice nije na spisku za stan u Duvaništu, iako su iz Grada to obećali, gradonačelnica Niša tvrdi da nije obećala stan, već da je samo dat predlog da porodica konkuriše, ali da nisu ispunili uslove. Kaže da ne zna zašto su odbili drugi stan koji im je ponudila Gradska stambena agencija i da je reč o politizaciji.

Sotirovski tvrdi da bi ona prihvatila stan u blizini Čaira koji je ponuđen porodici nakon što su odbijeni na konkursu GSA. Potvrđuje da jeste razgovarala sa osnivačem Fondacije “Tijana Jurić”, ali ne i da je bilo šta obećala.

Navodi da je dogovor bio da konkurišu za zakup stana u Duvaništu, ali da nisu ispunili uslove, pa im je ponuđen drugi stan mimo konkursa sa zakupom od oko 7.000 dinara mesečno.

57 kvadrata ustupiti nekome danas uz simboličnu nadoknadu od 7.000 mesečno, a znate da će pokriti Centar za socijalni rad, u kakvoj god da sam situaciji, ja bih lično to prihvatila ako znam da mi je to jedina mogućnost, da ne biram u tom trenutku, jer možda to nije korektno prema ljudima koji svakodnevno dolaze ovde, i samohrani roditelji i oni koji su bez posla i oni koji imaju tešku zdravstvenu situaciju sa više dece - objašnjava Sotirovski.

Dok Jurić objašnjava da je GSA ponudila neuslovan stan u potkrovlju, bez grejanja i lifta i da su u sobi u kojoj bi dete spavalo vrata koja vode do protivpožarnih stepenica, gradonačelnica tvrdi da je pripremila fotografije stana kojima želi da pokaže da je uslovan i da će ih naknadno objaviti.

Majka žrtve otmice ranije je rekla da su se mesecima nadali da će rešiti stambeno pitanje i da su zbog prekršenog obećanja doživeli veliko razočaranje, a Sotirovski ih sada poziva da se dogovore.

Evo, sutra da dođu ili danas da vidimo od čega da krenemo. Prvo me zanima zašto njima taj stan nije prihvatljiv, šta oni zameraju. Čak i da je neuslovan, a odgovorno tvrdim da nije, naše službe će to urediti - obećava Sotirovski.

Da nadležni u Gradu nemaju dovoljno sluha za devojčicu koja je prošla kroz veliku traumu ukazuju Jurić i njena porodica, a Sotirovski ih optužuje da zloupotrebljavaju i politizuju situaciju.

Podsetimo, iz GSA su naveli da porodica nije ispunjavala uslove za konkurs jer nemaju dovoljno primanja, nisu zaposleni i primaju socijalnu pomoć, kao i da ne bi bili na listi i da nije tako, jer nisu podstanari.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vladanis

    11:34 // 28. 12. 2021.

    Evo za sve neobaveštene,a pogotovo vas iz vesti,jer očigledno da o tome ne znate ili pak ne želite da pišete!!
    Otac devojčice je prošle godine dobio zaposlenje na mestu higijeničara u ustanovi Pčelica,u naselju Nikola Tesla.Posle svega mesec dana je dao otkaz,jer zaboga, ko ce svakog dana ici na posao? Navikli su oni da žive od socijale i da rade kad im se prohte, nažalost i štetu sopstvene dece!

    • Vesna

      19:18 // 28. 12. 2021.

      Tačno tako. Lakše je ne raditi ništa a primati socijalnu pomoć nego raditi za sebe i porodicu.

    • драгана живковић

      08:43 // 30. 12. 2021.

      владо,који то "они","навикли су они"?алудираш на расизам,позиваш на фашизам? неприлично је да користиш лична сазнања о породици која још увек преживљава трагедију.
      којим правом спочитаваш разлог за одлуку оца породице за престанак рада ? својим коментаром наштетио си угледу јпу "пчелица".
      због овога,породица девојчице ,може да те тужи.

  • tony

    09:51 // 28. 12. 2021.

    ...porodica žrtve Malčanskog berberina nije ispunila uslove...bitno da je njen zet ispunio sve uslove i da je dobio stan, kako bre ovu zlu ženu nije sramota da ovako lupa gluposti, templarka je upropastila grad, nema nikakvih investicija, ništa se ne gradi, samo obećava a ne radi ništa, verovatno najgori i najnesposobniji gradonačelnik u istoriji grada

  • Višekruna

    08:28 // 28. 12. 2021.

    Gospođa spikerka ne želi negativnu reklamu pred izbore, pa se sad javlja kao veliki spasitelj da reši problem, pod sloganom "za našu decu".

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: