Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:36, 8. 10. 2010.

| Društvo

Spajaju se Bora i Sremac

Autor:P.B.Izvor:Južne vesti
foto: UrbaNS, skyscrapercity.com

NIŠ - Predlogom Plana upisa đaka "Mreža škola", koji je ovih dana stigao u Niš, predviđeno spajanje dve ugledne niške gimnazije, Bora Stanković i Stevan Sremac.

Ovu mogućnost, iako za sada samo u formi predloga, odbacuju u obe gimnazije.

- Kategorički - ne! Ne razumem šta bi se postiglo spajanjem dve škole sa po 24 odeljenja u jednu od 48. Kakva bi tu uštedu napravili? zbog čega bi kvalitet nastave bio bolji? - kaže Ljiljana Zlatanović, direktor Gimnazije Bora Stanković.

Reč je o predlogu "Mreže škola" koji je po nalogu Ministarstva prosvete izradio republicki Zavod za unapređenje obrazovanja, ali na njihovom sajtu pomenuti dokument nismo uspeli da pronađemo.

- Niste mogli da ga nađete jer je to još u fazi predloga. Tu tek predstoje procedure koje predviđa zakon, a to još nije završeno - rečeno nam je u Zavodu.

U Školskoj upravi u Nišu kažu da se o predlogu spajanja gimnazija još nije ni razgovaralo.

- Od nas niko još nije zatražio mišljenje tim povodom. Ja ću u ponedeljak, na kolegijum izneti to pitanje, ali za sada se o tome i ne razmišlja - kaže Jovanović. 

Kako nam je objašnjeno, plan "Mreže škola" svake godine se dostavlja do 31. decembra, a Vlada Srbije do marta naredne godine taj plan usvaja.

Gimnazije "Stevan Sremac" i "Bora Stanković" nalaze se u centru Niša i u to u istoj zgradi. Zbog toga ove škole nastavu drže u različitim smenama.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sremac

    18:34 // 15. 10. 2010.

    Ma nema nikakve logike da se spajaju, nema cak ni ustede posto ce i tu po broju ucenika trebati 1 direktor, 1 pomocnik, 2 sekretara, 2 blagajnika. Ako oce reformu neka vide skole po Beogradu i Vojvodini po koliko ucenika imaju u odeljenju kod nas je dovoljan broj u svakoj srednjoj skoli po 30 ucenika u odeljenju a negde i vise a tamo????

  • Bivsi "Bora"

    20:17 // 8. 10. 2010.

    Evo mog predloga: beogradske gimnazije od 1 do 4 da se spoje u jednu, onda od 5 do 8 u drugu i tako redom. Ali...to se ne moze desiti jer beogradske gimnazije imaju "tradiciju" a "ostatak" Srbije je nema. Ustede spajanjem ove dve gimnazije nece biti, sem u glavama nadobudnih srpskih (beogradskih) birokrata, koji u "Srbiju" udju samo kada im treba prase za Bozic ili tursija od roditelja. Dosta je vise tog beogradskog paternalizma. Gledajte svoja posla a mi cemo se vec nekako snaci (ako smo mogli do sada, bogami, moci cemo i nadalje).

  • Миха

    19:39 // 8. 10. 2010.

    Па то је и онако исто. Ескадрила - еспадрила.. Само ме копка како ће да крсте ту буџевину, Стеван Станковић или Бора Сремац?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: