Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:08, 31. 12. 2015.

| Društvo

Spajaju se Gradska stambena agencija i “Nišstan”

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
direkcija
Za kancelarije u centru 140 evra po zaposlenom mesečno; foto: JV arhiva

Zbog preporuka Ministarstva finansija da se zarade zaposlenih u Gradskoj stambenoj agenciji više ne finansiraju iz budžeta Grada, odlučeno je, kako je rekao gradonačelnik Niša Zoran Perišić, da se ovo preduzeće pripoji “Nišstanu”.

Ova preporuka je u Gradsku kuću stigala još 23. oktobra, a gradonačelnik kaže da je rok za pomenutu izmenu 1. decembar 2016. godine.

Status GSA će bit izmenjen u 2016. godini i radna ideja da ih spojimo sa “Nišstanom” i pripajanje njihove delatnosti “Nišstanu”, kao što je uostalom nekada i bilo. Preduzeo sam korake u prostoru kojim u ovom trenutku raspolaže “Nišstan” da vidimo gde možemo da prebacimo GSA - rekao je Perišić.

Direktor Gradske stambene agencije Vladan Stojanović kaže da on jedino zna da se planira fizičko preseljenje u prostorije "Nisstana", ali ne i integrisanje sa ovim preduzećem.

Meni je rečeno da se u "Nišstanu" traži prostor za nas kako bismo se preselili iz centra grada. Što se tiče pripajanja delatnosti mislim da je to još na dugom štapu, jer su isti dopis Ministarstva dobile sve logalne samouprave koje imaju stambene agencije i taj problem tek treba da se rešava - rekao je Stojanović.

On kaže da pored pripajanja "Nišstanu" ili nekom drugom preduzeću postoji mogućnost spajanja sa nekom upravom, ali i mogućnost da delatnost obavljaju samostalno kao bilo koje javno preduzeće. Naglašava da je GSA otvorena za sve modele.

Videćemo kakav će model biti izabran. Puno toga će zavisti od izmena Zakona o budžetskom sistemu koji se očekuje tokom 2016. godine, ali i od racionalizacije u javnom sektoru koja je u toku - rekao je Stojanović.

Inače, Gradska stambena agencija je trenutno indirektni budžetski korisnik koji je pretežno zadužen za izgradnju socijalnih stanova.

Osnovana je 2004. godine odlukom Skupštine Grada, a pored para iz budžeta Niša, finansira se i donacijama, prodajom nefinansijske imovine i kreditima.

Trenutno ima 15 zaposlenih, a prema objavljenom spisku maksimalnog broja zaposlenih, za narednu godinu trebalo bi da ih bude 14.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • penzos

    12:12 // 2. 1. 2016.

    15 zaposlenih i direktor!!!Znaci ovako, direktor, zamenik direktora, pomocnik direktora, finansijski direktor, tehnicki direktor, direktor menadzmenta...koliko ispade?, ah tek 6! Da vidimo dalje , sekretarica, kafe kuvarica, soferi , kuriri i jedan radnik, hehe.To je Srpsko preduzece, zvano "DRPI"

  • shaft

    18:41 // 31. 12. 2015.

    Servisna sluzba Nisstana treba da se odvoji od nagomilane administracije,koja je napunila zgradu,pa sad im jos petnaest besposlenih injzinjera dovedite.Servis ce sam opstati,jer posla u vremesnim zgradama ima,a piskarala nek se snadju!

    • dzoni

      13:22 // 1. 1. 2016.

      Dobar komentar.Živim u zgradi koja je napravljena posle 2 sv.rata.Da nam nisu majstori iz Nišstana ,ja mislim da bi se zrada do sad,srušila.Dotrajala struja,kanalizacija užas,vodovodne cevi pucaju svakog dana.Oni jadni ljudi muče se,ono što oni rade,takve prljave poslove ,svaka im čast.A otišao sam nešto da proverim u njihovoj upravi,to smeh,kafa igrice na komp.Radio ne radio svira ti radio

  • cobi

    13:26 // 31. 12. 2015.

    Ako bi dozvolili da poslujete samostalno,onda bi trebali da vrate one milione koje su vam direktore uzeli,ali vi niti smete niti hoćete da postavite to pitanje,ipak je vaša fotelja prioritet.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: