Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:47, 4. 6. 2012.

| Društvo

Spasić: Protest 14. juna

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
spasic EI
Radiša Spasić

Radiša Spasić predsednik socijalne radne grupe Elektronske industrije najavio protest radnika za 14. jun ispred Gradske kuće u Nišu.

Pritisnuti mnogobrojnim problemima radnici Elektronske industrije često su štrajkovali i u fabrici, ali i ispred gradskih institucija. Štrajk glađu Predraga Blagojevića još uvek traje, a Radiša Spasić za 14. jun, za kada je najavljena konstitutivna sednica gradske Skupštine najavljuje protest ispred Gradske kuće.

- Mi jedva čekamo novu vlast. Nećemo im dati 100 dana, jer vremena za čekanje nemamo – kaže Spasić.

Spasić ističe da se namerno radilo na unuštavanju EI.

- Išlo se namerno na uništavanje da bi to prešlo u državne ruke. Sve je sistemski rađeno. Sve velike firme su prvo dolazile u EI, a kasnije su odvođene, jer navodno nisu rešena imovinska pitanja – zaključuje Spasić.

Prema evidencji socijalne radne grupe Elektronske industrije 1800 ljudi traži platu. Preko 50.000 mesečnih zarada ili oko milijardu dinara.

- To je moguće naplatiti od fabrika koje još uvek postoje i nisu u stečaju. Mnogo radnika je ostalo na cedilu iz onih fabrika koje su otišle pod stečaj – ističe Spasić.

Gostovanje Radiše Spasića u emisiji “15 minuta” i njegove stavove o formiranju Tehnološkog parka pogledajte ovde.

"15 minuta" Radiša Spasić

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • pitamo se???

    21:52 // 5. 6. 2012.

    da li je moguce da se demokratska stranka zasniva na radisu spasica, bozu oluju i predsednika uo koji je zakopao radnike ei.dosta je bilo torture to nije bilo ni za vreme hitlera to mora da stane. eto zasto je ds izgubio glasove zbog takvih clanova!!!

  • ?

    16:22 // 5. 6. 2012.

    koga zastupa i za koga strajkuje radisa spasic??? za bozu oluju sto ga je uposlio? obmanjivao je bivse radnike za zaostale plate, samo da bi se zaposlio
    sramota!!!

  • radnik ei

    10:54 // 5. 6. 2012.

    zasto se radisa spasic ne pohvali da je uposljen u ei i da je dobar poslisnik generalnog direktora i da svaki njehov protest se dobro placa

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: