Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:19, 9. 1. 2019.

| Društvo

Spasioci Gorske službe evakuisali povređenu staricu iz sela na Suvoj planini

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Akcija trajala 3 sata
Akcija trajala 3 sata; foto: Gorska služba spasavanja

Akcijom ekipe Gorske službe spasavanja 76-godišnja žena, kojoj je hitno bila potrebna lekarska pomoć, evakuisana je sinoć iz snegom zatrpanog sela Štrbovac kod Babušnice i prebačena je do sela Veliki Krčimir gde su je čekali lekari.

Starica je povredila kuk, ali zbog smetova i visokog snega vozila hitne pomoći nisu mogla da stignu do skoro napuštenog sela Štrbovac na Suvoj planini, Lekari su morali da potraže pomoć od Gorske službe spasavanja, čiji su članovi obučeni i opremljeni za pomoć u ovakvim teškim uslovima.

Ekipa spasilaca stanice Niš se organizovala u kratkom roku i sa svom neophodnom opremom upitila na mesto gde se nalazilo vozilo hitne pomoći. Stigli smo do mesta Veliki Krčimir, odakle je bilo moguće nastaviti samo pešaka - kažu u GSS-u.

Spasioci su se kretali po snegu i veoma teškom terenu stazom dugom 5,5 kilometra do sela Štrbovac i lokacije gde se nalazi kuća unesrećene starice. Dubina snega bila je i do pola metra na pojedinim mestima što je dosta usporilo kretanje spasilaca koji su morali da čiste sneg sve vreme kako bi utabali stazu za kretanje tokom evakuacije u povratku.

Starica je imobilisana, umotana u astro foliju i ćebad zbog niske temperature, a evakuacija je izvedena uz pomoć specijalnog spasilačkog čamca - kažu GSS-u.

Akcija spasavanja trajala je oko 3 sata, a povređena starica je prebačena do sela Veliki Krčimir, gde su dalju negu preuzeli zaposleni u Hitnoj pomoći.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivana

    16:25 // 9. 1. 2019.

    Svaka vam čast, hrabri i vredni ljudi! Bako, oporavi se sto pre.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: